Sivas Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Sivas Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın avukatı Bünyamin Er, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde düzenlenen operasyona ilişkin, "Sayın Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın rektörlük seçimi öncesi ve sonrasında usulsüz olarak 9 ay boyunca dinlenildiği tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.

17.03.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın avukatı Bünyamin Er, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde düzenlenen operasyona ilişkin, "Sayın Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın rektörlük seçimi öncesi ve sonrasında usulsüz olarak 9 ay boyunca dinlenildiği tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Er, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Kocacık hakkında basında çıkan birtakım haberlerle ilgili yazılı açıklama yapmayı uygun gördüklerini belirtti.

Sivas Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 13 Mart'ta usulsüz dinlemelere ilişkin düzenlenen operasyon kapsamında 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını, 26 kişinin ise bilgisine başvurulmak üzere emniyete çağrıldığını anımsatan Er, "Müvekkil, Mayıs 2014 tarihinde dinlenildiği hakkında şüphe duymuştur. Bu şüphe neticesinde Sivas Emniyet Müdürlüğüne müracaat ederek müvekkil hakkında bir dinleme kararı alınıp alınmadığı, alınmışsa hangi gerekçelerle alındığı, alınmış olan usulsüz bir karar varsa sorumluların tespiti noktasında başvuruda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Avukat Er, şunları kaydetti:

"Müracaatımız neticesinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü müvekkil Sayın Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın rektörlük seçimi öncesi ve sonrasında usulsüz olarak 9 ay boyunca dinlenildiği tespit edilmiştir. Müvekkilim yapılan bu usulsüz dinlemelerin amacının rektör adayı olmasının engellemesi ve neticesinde ise atanmasının engellenmek istenilmesi olarak değerlendirmektedir. Biz de bu düşünceye katılıyoruz. Rektörlük seçimi öncesi ve sonrasında çirkin iddialarla yapılan bu dinlemenin kötü niyetli olduğunu düşünmekteyiz. Soruşturma şu aşamada devam etmektedir. Soruşturma neticesinde suç ve suçlular varsa konunun takipçisi olacağız. Kamuoyunda dürüstlüğü, çalışkanlığı, mütevaziliğiyle bilinen 32 yıllık öğretim üyesi Sayın Rektör'ün bu çirkin ithamlarla seçim öncesi  ve sonrasında usulsüz olarak dinlenilmesini şiddetle kınıyor, kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Merkezli 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement