Sivas Olaylarının 21.yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Sivas Olaylarının 21.yıl Dönümü

Sivas Olaylarının 21.yıl Dönümü

Madımak Otelinde 35 kişinin öldürülmesi olayının yıl dönümü nedeniyle, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şubesi basın açıklaması düzenledi.

02.07.2014 10:15  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Madımak Oteli'nde 35 kişinin yakılarak öldürülmesi olaylarının 21'inci yıl dönümü nedeniyle, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, "Biz çocuktuk Maraşlar oldu, şimdiki çocuklar Madımakları Roboskileri yaşıyor" dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şubesi binası önünde yapılan açıklamaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlar Fırat Anlı ile Gültan Kışanak, Yenişehir İlçe Belediyesi Eş Başkanı Ülkü Baytaş, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, Şırnak'ın Uludere ilçesinde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybedenlerin aileleri ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açılarak, "Yaşasın halkların kardeşliği", "Sivas'ı unutma unutturma" sloganları atıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Av. Caffer Koluman tarafından yapılan açıklamada, 2 Temmuz 1993 tarihinde 35 insanın "sevinç naraları" eşliğinde ateşe verilerek, katledilmesinin üzerinden 21 yıl geçtiğini hatırlattı. Madımak katliamının da Dersim, 1 Mayıs, Çorum, Maraş, Gazi ve Uludere olayı gibi aydınlatılamadığını kaydeden Koluman, bu tür olayların girişimlerini bertaraf etmek için herkesi Sivas'ta Madımak Oteli önünde buluşmaya çağırdı.

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise, Madımak Oteli'nde yaşanan olayı kınayarak, "Gün geçmiyor ki böylesi olaylara tanıklık etmediğimiz bir gün olsun, yılın 365 günü biz yitirdiğimiz canları anarak geçiriyoruz ve hepsinin bir biçimde failleri korunarak ve failleri bir üst rütbeye terfi ettirilerek aramızda bulunuyor. Artık her gün acıyla yaşayan ve acıyla karşılaşan bir toplum haline geldik. Biz çocuktuk Maraşlar oldu, şimdiki çocuklar Madımakları ve Roboskileri yaşıyor. Peki, bu ilelebet devam edecek mi? Bunun tek giderilmesinin ve önünün anılmasının yolu var o da mazlumların, horlananların, baskı, zulüm ve her türlü eziyetlere sesini yükseltmesi ve örgütlenmesiyle olur. Yarın hepimizin yüreği madımakta atacak ve ben Diyarbakır halkı adına Madımak'ta yedirdiğimiz canları saygıyla ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Basın açıklaması, semah gösterisinin ardından sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Olaylarının 21.yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement