Sivas Olaylarının 21. Yılı - Son Dakika
Yerel

Sivas Olaylarının 21. Yılı

Sivas Olaylarının 21. Yılı

Sivas Valisi Barut ve Belediye Başkan Vekili Karaca, olaylarda yaşamını yitirenler için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle karanfil bıraktı Vali Barut: "Bu canlar, bizim canlarımız.

02.07.2014 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, kentte 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybeden 37 kişi için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle karanfil bıraktı.

Barut, Karaca ve beraberindekiler, Sivas Valiliği önünden yürüyerek İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasına geldi. Barut, Karaca ve diğer yetkililer, olaylarda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bıraktı.

"Bu bir tezgahtı. Bu tezgaha, 37 can verdik"

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Barut, acının yıl dönümünde olduklarını belirterek, "Bu canlar, bizim canlarımız. Bu yangın, Sivasımızı yaktı, Sivasımızın geleceğine kastetti. Biz hiçbir zaman ayrı gayrı yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız. Sivaslılar da ayrı gayrı yapmadı. Binlerce yıldır burada birlikte yaşadılar. 21 yıl öncesinden bugüne kadar yine birlikte yaşıyoruz. Maalesef, bu bir tezgahtı. Bu tezgaha, 37 can verdik" diye konuştu.

"Bu acı, hepimizin acısı"

Olayın acısını halen yaşadıklarını dile getiren Barut,  şunları kaydetti:

"Anılarını kalbimizden hiçbir zaman silmeyeceğiz, anılarıyla yaşayacağız ama tarihin tekerrür etmemesi için hep çalışacağız. Geleceğe de bakmak zorundayız. Geleceğimizin birlik, beraberlik, huzur ve aydınlık içinde olması için buradan ders çıkaracağız. Acılarımızı gömmüş olmamız, bizim geleceğe ilişkin planlar yapmamamızı, güzel günleri hayal etmememizi gerektirmiyor. Bu acı, hepimizin acısı. Ben her grupla görüştüm, bugünlerden önce de görüştüm, bugünlere gelinceye kadar da görüştüm. Sivaslı bundan rahatsız. Her kesimi rahatsız. Demek ki bir plan icra edilmiş, maalesef amacına ulaşmış. Bundan sonra yaşanmayacak, yaşanmaması için ne gerekiyorsa, Sivaslı olarak da insan olarak da yapacağız. Tekrar, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Hepsine rahmet, tüm ailelere tekrar başsağlığı diliyorum."

Barut ve beraberindekiler, anma programının ardından eski Madımak Oteli binasından ayrıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Olaylarının 21. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement