Sivas Özel İdaresi Tarım Sektörüne 55 Proje Kazandırdı - Son Dakika
Güncel

Sivas Özel İdaresi Tarım Sektörüne 55 Proje Kazandırdı

Sivas İl Özel İdaresinin tarım sektörüne 55 proje kazandırdığı bildirildi.

03.02.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresinin tarım sektörüne 55 proje kazandırdığı bildirildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 2015 yılı programını başarıyla tamamladı. Kentte tarım sektörünün gelişmesine yönelik çalışmalar yürüten kurum, uyguladığı 55 tarım projesi için 6 milyon 852 bin liralık harcama gerçekleştirdi.

Genel Sekreteri Salih Ayhan, geçen yıl 4 milyon lira ödenek ayrılan müdürlüğün uygulanan projelerle mevcut ödeneğin üzerinde bir rakama ulaştığını belirtti.

Tarımsal projeler kapsamında Sivas'ta sebzecilik ve meyvecilik faaliyetlerinin geliştirilmesi, örtü altı yetiştiriciliği ile seracılık faaliyetlerinin yaygınlaştırıldığını aktaran Ayhan, "Serbest sistem doğal tavukçuluk faaliyetleri ve koyunculuğun geliştirilmesi gibi konularda ise 10 proje hayata geçti. Acil onarım ihtiyacı bulunan Suşehri merkez ve Yeşilyayla, Boyalıca, Eskişar köyleri sulama tesisi, Yıldızeli Altınoluk, Aşağı Çakmak, Orta Çakmak Göleti dolusavak-dipsavak, Yavu ve Gürün Tepecik sulama tesisi onarımları da gerçekleştirilerek çiftçinin yüzü güldürüldü" ifadelerini kullandı.

Koyulhisar ilçesinde 12 köyde devlet vatandaş iş birliğiyle gerçekleştirilen sulama tesisleri yapımı, Sıcak Çermik, Bayat, Navruz, Menteşe köyleri elektropompaj sulama tesisi uygulamalarının da hayata geçirilerek sulu tarımın bu bölgelerde de yaygınlaştırılmasının sağlandığını anlatan Ayhan, şunları kaydetti:

"Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise meyve ve orman ağacı dikimlerine hız verildi. Köylerde meyve fidanı dağıtımı yapılarak 35 bin elma, 17 bin badem, 10 bin 500 ceviz olmak üzere 62 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu. Ormancılığın yaygınlaşması ve ağaç sevgisinin aşılanması amacıyla da kırsala yönelik 30 bin çam fidanının çiftçilere dağıtımı sağlandı. 2015 yılı içerisinde 92 bin 500 fidanın ilçe ve köylerde dikimi sağlanırken, dikilen fidanlar ile meyve bahçesi bin 700 dekar, çam dikilen alan 500 dekar olmak üzere 2 bin 200 dekar arazi ağaçlandırılarak yeşil alana kazandırıldı."

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün, AGRO Sivas 2015 2. Tarım Fuarı'nda stant açarak faaliyetlerinin tanıtımını da gerçekleştirdiğini belirten Ayhan, tarımsal hizmetler alanında Sivas'ın dolu dolu bir yıl geçirdiğini vurgulayarak, "Tarım ve hayvancılık kenti olan Sivas'ı daha da ilerilere taşımak için uğraşıyoruz. Sulu tarımın, meyvecilik ve sebzeciliğin gelişmesi amacıyla birçok projeyi hayata geçirdik. Sivas'ı yeşil örtüye bürümek için de on binlerce fidanın toprakla buluşmasını sağladık. 2016 yılı Sivas'ın tarım ve hayvancılıkta daha da ileri noktalara taşınacağı bir yıl olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas Özel İdaresi Tarım Sektörüne 55 Proje Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement