Sivas Platformu'nun Geleneksel İftar Programı - Son Dakika
Güncel

Sivas Platformu'nun Geleneksel İftar Programı

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Bu ramazanda hiç kimse kimsesiz kalmasın.

06.07.2014 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu ramazanda hiç kimse kimsesiz kalmasın. Bunu hemşehri dayanışması ile gerçekleştirebiliriz" dedi.

Sivas Platformu'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen geleneksel iftar programında konuşan Yılmaz, ramazanın ülkeye, tüm İslam alemi ve insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diledi. Yılmaz, ramazanın sabır, her türlü sıkıntıya sabretme ve dayanışma ayı olduğunu anlattı.

Ramazanda sofraların bol olması ve bu ayın dayanışma içerisinde geçmesini dileyen Yılmaz, ramazanın tevazu ve sabır önerdiğini vurguladı.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu ramazanda hiç kimse kimsesiz kalmasın. Bunu hemşehri dayanışması ile gerçekleştirebiliriz. Modern çağın getirdiği yaşam biçimi, teknoloji ve şehir hayatı insanları yalnızlaştırmaktadır. Refah seviyesi arttıkça yalnızlık daha da çok artıyor. Daha çok bireyselleşilmekte. Günümüz insanının komşusu, akrabası ölse haberi olmayacak. Kendisi ve elindeki cihazlar dışında her şeye karşı kayıtsız olan bir nesil geliyor. Bizler bu gidişe dostluğumuzu ve kardeşliğimizi artırarak karşı durabiliriz. Bizi farklı kılan, mutlu eden ve zenginleştiren değerlere sahip çıkmalıyız. Gönüller arasında görülmeyen yolları daha çok işler hale getirmeliyiz. Bu ramazan bu yolları kısaltma ayıdır."

"İlk defa milletimiz kendi cumhurbaşkanını seçecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de ramazanın, dostlukların pekiştiği, kimsesizlerin hatırlandığı, ekmeğin ve aşın paylaşıldığı müstesna günler olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanında ramazan sofraları kurulduğunu ifade eden Erdem, ülkede huzur içinde ramazan idrak edilirken, Türkiye'nin yanı başındaki ülkelerin bu huzura muhtaç olduğunu anlattı.

Erdem, "Dileğimiz, Türkiye'deki bu güzelliğin ve birlikteliğin oralarda da olması. Devlet olarak da bunun gayreti içerisinde bulunuyoruz. Bizim ülkemiz üzerinde de birtakım oyunlar oynandı ve oynanıyor. Temmuz ayı Sivas açısından önemli. 2 Temmuz'da Madımak olayı. Bunların Sivas'la yakından uzaktan ilgisi yok. Bunlar özellikle seçilmiş. Ama bu oyunu Sivaslılar ve milletçe bozduk. Başbağlar var. Bunlar, ülkede mezhep kavgasını başlatmak, kardeşi kardeşe düşman etmekten başka bir gayreti, anlamı olmayan çalışmalardır. Şükürler olsun bunlar geride kaldı" diye konuştu.

Çözüm sürecinden bahseden Erdem, sözlerini şöyle dürdürdü:

"Çözüm süreciyle Türkiye'nin temel problemlerinden bir tanesini de tarihe gömeceğimize inanıyoruz. Çözüm sürecine yönelik olarak terörü bitirmek ve toplumsal birlikteliğimizi kuvvetlendirmek için Meclis şu anda yasa üzerinde çalışıyor. Muhalefeti ve iktidarıyla inanıyorum ki, el ele vererek Türkiye'deki bu güzelliği daha da artırmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda bir seçimi geride bıraktık. Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru gidiyoruz. İlk defa milletimiz kendi cumhurbaşkanını seçecek. O yönüyle de gerçekten tarihi bir seçimle karşı karşıya bulunuyoruz. Bu seçimde de inşallah milletimiz, halkımız ve demokrasimiz kazanacak."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati de Sivaslı hemşehrilerinin sayısının İstanbul'da çok fazla olduğunu söyledi.

Nebati, Sivaslıların her türlü çalışmada elini taşın altına koymaktan hiç çekinmeyen bir Anadolu grubu olduğunu vurguladı.

Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, geceye katılanlara plaket verdi. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

İftar programına, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in yanı sıra Sivas Platformu üyeleri ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas Platformu'nun Geleneksel İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement