Sivas'ta 246 Afgan Kadın Polis Adayı Eğitime Başladı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 246 Afgan Kadın Polis Adayı Eğitime Başladı

Sivas\'ta 246 Afgan Kadın Polis Adayı Eğitime Başladı

Sivas'ta 246 Afgan kadın polis adayı eğitime başladıTÜRKİYE ile Afganistan arasında imzalanan protokol çerçevesinde Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'na eğitime gelen 246 kişilik 5'inci Afgan kadın polis adayı düzenlenen törenle eğitimlerine başladı.

22.09.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 246 Afgan kadın polis adayı eğitime başladı

TÜRKİYE ile Afganistan arasında imzalanan protokol çerçevesinde Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'na eğitime gelen 246 kişilik 5'inci Afgan kadın polis adayı düzenlenen törenle eğitimlerine başladı.

Afganistan halkına güven ve asayiş içerisinde bir ortam sağlanması amacıyla Afgan polis adaylarının Sivas'ta eğitim görmesi için 2011 yılında iki ülke arasında protokol imzalandı. Bugüne kadar 2 bin 733 Afgan polisin mezun olduğu okula bu dönem 246 öğrenci daha gönderildi. Afgan polis adaylarının eğitimleri 5 Eylül tarihinde intibak eğitimi ile başladı. Eğitimler de Afgan kadın polis adaylarına silah bilgisi ve atış, simülasyon atış eğitimi, ilk yardım, arama teknikleri, trafik polisi, olay yeri inceleme ve delil toplama ile bayanlara işlenen suçları gibi alan eğitimleri verilecek. 5'inci dönem eğitim programının resmi açılışı ise bugün yapıldı. Türk ve Afgan ulusal marşlarının okunmasıyla başlayan programa Sivas Valisi Davut Gül, Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar, Afganistan Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Fatih İnal, Okul Müdürü Adnan Oran, ve bazı il protokol üyeleri katıldı.

"AFGANİSTAN DARBE GİRİŞİMİNİ KINAMIŞTIR"

Törende konuşan Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar, Türkiye-Afganistan ilişkilerinden bahsederek, "Bugün benim için bir bayram günüdür. Türkiye her zaman dostluğunu Afganistan'a ispat etmiştir. Afganistan da her zaman Türkiye'nin yanında olmaya ve Türkiye'ye yardımcı olmaya çalışmıştır. Başarısız darbe girişiminde de gördüğünüz gibi Afganistan darbeyi kınamıştır. Afganistan Türkiye'ye destek verdi ve Türkiye'nin yanında olduğunu ilan etti. Polisin en önemli görevlerinden biri yasaları icra etmektir. Bir polis yasaları tam olarak bilmiyorsa o zaman kesinlikle sıkıntı yaşayacaktır. Burada bulunduğunuz ve öğrendiğiniz şeyler gerçekten çok önemli ve etkili olacaktır" ifadelerini kullandı.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Fatih İnal ise,"Son iki dönemdir icra ettiğimiz eğitim faaliyetine Afgan kız kardeşlerimizin katılıyor olması ve bu programının geçmiş dönemdeki uygulamaların Afganistan'da olumlu yansımalarını görmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Yaklaşık 5 senedir yürüttüğümüz faaliyet Afganistan polisinin ana iskeletini oluşturmada önemli bir vesile ve katkıda bulundu. Kabil gibi Afganistan'ın bir çok eyaleti huzur bulmadıkça, orada yaşayan Afgan kadının gözünün yaşı dinmedikçe bizim Sivas'ta, Ankara'da, İstanbul'da, Diyarbakır'da Anadolu'nun herhangi bir köşesinde huzur içinde yatmak ve sofralarımızdan tam doyarak kalkmak haramdır" diye konuştu.

Afgan polis adayları, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 4 ay sürecek eğitime tabi tutulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 246 Afgan Kadın Polis Adayı Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement