Sivas'ta 4 Bin 732 'Tırıvırı' Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 4 Bin 732 'Tırıvırı' Ele Geçirildi

Sivas\'ta 4 Bin 732 \'Tırıvırı\' Ele Geçirildi

Sivas'ta yapılan denetimlerde, 'Tırıvırı' olarak tabir edilen 4 bin 732 av malzemesi ele geçirildi.

23.07.2014 16:21  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, ihbar üzerine, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Birimi görevlileri ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle av malzemesi satan bir iş yerinde ve park halindeki bir araçta denetim yapıldığını belirtti.

Aslan, iş yerinde 632, araçta ise 4 bin 100  tırıvırı ele geçirildiğini bildirdi.

Kentte av malzemesi satan başka iş yerlerinde 13 ekip tarafından mahkeme kararıyla eş zamanlı denetim yapıldığını aktaran Aslan, bu denetimlerde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını belirtti.

"Tırıvırı", "paraşüt" veya "katil tor" adıyla da bilinen yasak av malzemesinin ince misinadan imal edilmesi nedeniyle suda ya da fırlatma esnasında kolayca kopabildiğini belirten Aslan, bahse konu olan malzemelerin tam bir doğa katili olduğunu ifade etti.

Aslan, yıllarca suda kalan bu malzemelerin balık ölümlerine yol açtığını, su yüzeyine yakın malzemelere takılan su kuşlarının telef olabildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ayrıca serinlemek veya yüzmek amacıyla suya giren insanların ayaklarına takılarak yaralanmalarına, boğulmalarına sebep olabilmektedir. Duyarlı vatandaşlarımız, il müdürlüğümüze ihbarda bulunduklarında hemen gerekli denetimin yapılacaktır." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 4 Bin 732 'Tırıvırı' Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement