Sivas'ta Avcılardan Görevlilere Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Avcılardan Görevlilere Silahlı Saldırı

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, gece far ve projektör tutarak tavşan avladıkları iddiasıyla haklarında işlem yapılmak istenen 4 kişinin, görevlilere silahlı saldırıda bulunduğu bildirildi.

06.10.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, gece far ve projektör tutarak tavşan avladıkları iddiasıyla haklarında işlem yapılmak istenen 4 kişinin, görevlilere silahlı saldırıda bulunduğu bildirildi.

Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, müdürlük ekipleri, av koruma faaliyete yürüttükleri sırada Yıldızeli ilçesine bağlı Yeşilalan köyü mevkisinde projektör ve far tutarak tavşan avlayan kişilere rastladı.

Haklarında işlem yapılmak istendiği sırada Ş.S'nin kullandığı araçla kaçmaya başlayan avcılar, av tüfeğiyle ateş açtı. Jandarma ekiplerince yapılan çalışmalarda sürücü Ş.S, gözaltına alındı. Diğer 3 zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı. Ş.S'nin kullandığı araca, mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el kondu.

Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, yaptığı açıklamada, "Av koruma ekipleri şahıslara işlem yapmak için müdahale ettiklerinde şahıslar araçlarıyla beraber kaçmaya başladı, kaçarken resmi aracımız ve arkadaşlarımızı hedef kabul ederek 6-7 el tüfekleriyle ateş ettiler. Çok şükür arkadaşlarımızda bir şey yok, sadece araçta maddi hasar oluştu" ifadesini kullandı.

Jandarma ile yürütülen çalışmayla bu suça karışan şahısın yakalandığını ve aracın ele geçirildiğini belirten Şahinbay, araca Kara Avcılık Kanunu kapsamında mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konulduğunu, kaçak avcılara da idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Şahinbay, ayrıca kamu görevlileri ve kamu aracına ateş açılması sebebiyle de şahıslar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Avcılardan Görevlilere Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement