Sivas'ta 'Bayrağa Saygı' Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 'Bayrağa Saygı' Yürüyüşü

Sivas\'ta \'Bayrağa Saygı\' Yürüyüşü

Sivas'ta Alperen Ocakları tarafından 'Bayrağa Saygı' yürüyüşü' düzenlendi.

09.10.2014 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta Alperen Ocakları tarafından 'Bayrağa Saygı' yürüyüşü' düzenlendi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Sivas İl Başkanı Halil Kol, Atatürk büstü ve Türk bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.

Sivas'ta Alperen Ocakları Başkanlığı'nca Hakkari ve Şırnak'ta Türk Bayrağı'nın yakılması ve Atatürk büstünün tahrip edilmesine tepki göstermek amacıyla düzenlenen yürüyüşe Alperen Ocakları Sivas İl Başkanı Halil Kol, Sivas Eski Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, BBP'liler ve vatandaşlar katıldı. İnönü Bulvarı üzerinde sloganlar atarak yürüyen grup daha sonra kent meydanında basın açıklaması yaptı. Alperen Ocakları Başkanı Halil Kol, "Sivas'ta ve Türkiye'nin diğer tüm illerinde görmek istemediğimiz nahoş olayları engellemek üzere biz bugün burada medeni bir şekilde yürüdük. Diğer şehirlerde de diğer kardeşlerimiz medeni tepkilerini verecek. Demokratik hak demek, vatan hainlerine her yerde, her şekliyle, her dozda konuşma hakkı, eylem yapma hakkı, yakma hakkı vermek demek değildir. Biz bugün öyle günler yaşıyoruz ki, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün heykellerinin kafasıyla top oynandığı bir devirdeyiz. Provokasyonlar var. Türk gençliği olarak biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bir bayrak etrafında, bir hudut etrafında birleştik, birleşeceğiz. Bunu bölmeye çalışan provokatörlere izin vermeyeceğimize ant içtik, ant içmeye de devam edeceğiz. Bu işin siyaseti olmaz, bu işin bayrağı olur" dedi.

Grup daha sonra sloganlar atarak Alperen Ocakları binasına yürüyerek binaya dev bir Türk bayrağı astı. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 'Bayrağa Saygı' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı
    13:50 Artvin'de Genç, Çoruh Nehri'nde Mahsur Kaldı

    Artvin'in Borçka ilçesinde bir genç balık tutmak için gittiği Çoruh Nehri'nde baraj kapakları açılıp nehrin debisi yükselince köprü ayağında mahsur kaldı. Genç, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.

  • Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı
    13:48 Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı

    Eskişehir'de karşıdan karşıya geçerken tramvayın çarpması sonucu ağır yaralanan bir polis memuru tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memuru Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi devam ediyor. Tramvayın sürücüsü gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürü, yaralı polis memurunun sağlık durumunu öğrenmek için hastaneyi ziyaret etti.


Advertisement