Sivas'ta Çelenk Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Çelenk Gerginliği

Sivas\'ta Çelenk Gerginliği

Sivas’ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan programda, çelenk gerginliği yaşandı.

23.04.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan programda, çelenk gerginliği yaşandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kent meydanındaki Atatürk Anıtı önünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Müdür Zekeriya Çınar, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fehmi Bozdağ, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Tören Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşundan bulunularak İstiklal Marşı okundu ve törenin sona erdiği anons edildi.

23 Nisan törenine Atatürk Anıtı'na çelenk sunmak için gelen CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği ise kendi çelenklerini sunmadan programın bitirilmesine tepki gösterdi, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve görevliler bir süre çelenk yüzünden tartıştı. Programda sadece kendilerinin çelenk konmasının bulunduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Çınar, tören alanından ayrıldı.

CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ise daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra olayı alkışlarla protesto etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Halil Özdemir, "Çelenk sunumunda biz beklerdik ki valilik ve il protokolü burada olsun ve bugünü halkımız ile kutlasınlar. Biz yazılı izni aldık. Çelenk sunumu için olur verildi. Buraya geldiğimiz zaman yalnızca bir kurumun Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk sunduğunu gördük. Biz de çelenklerimizi sunmak istediğimiz zaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tasaruffuna uğradık. Fakat onlardan sonra biz yine çelenklerimizi sunduk. Atamıza saygı duruşunda bulunduk" dedi.

SOĞUK HAVADA ÖĞRENCİLER ZOR ANLAR YAŞADI

Bayramı kutlamak için tören alanında bulunan çocuklar soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Protokol üyeleri mont ve kabanlarıyla törene katılırken, İstiklal Marşı'nı okumak için tören alanına gelen Selçuk Ortaokulu öğrencilerinin kabanlarını ve montlarını çıkartarak anıtın yanına yığması dikkat çekti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Çelenk Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement