Sivas'ta Geleceğin Hafızları Yetiştirilecek - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Geleceğin Hafızları Yetiştirilecek

Sivas İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ’İmam Hatip Ortaokulları Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme’ programı başlatılacak.

03.05.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 'İmam Hatip Ortaokulları Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme' programı başlatılacak.

Kur'an-ı Kerim-i ezberlemiş, onun mesajlarını almış yarının yöneticilerini, mimarlarını, mühendislerini, sosyologlarını, eğitimcilerini, fenni ilimlerle birlikte, manevi ilmini almış iki yönü gelişmiş nesiller yetiştirmeyi amaçlayan projeden ilkokul 4'üncü sınıfta okuyan öğrenciler faydalanacak. Projeye ilk yıl 90 kız ve 60 erkek olmak üzere toplam 150 öğrenci seçilecek. Proje kapsamında ilk önce sınav ile 180 kız, 120 erkek olmak üzere toplam 300 öğrenci seçilecek ve bu öğrenciler 2 aylık özel yaz kursuna alınacak. Yaz kursu sonunda mülakat yapılarak 150 öğrenci alınacaktır. Seçilen bu 150 öğrencinin imam hatip ortaokullarına kayıtları yaptırılacaktır.

Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerinin düşünüldüğü 'Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme' projesi kapsamında öğrenciler 4 yıllık ortaokul süresince diğer derslerin yanında hafızlık eğitimi alacak, öğleden önce Kur'an kurslarında hafızlık derslerine çalışacaklar, öğleden sonra ise okullarına gidecekler. Program, öğrencilerin erken yaşlarda hafızlığa başlamalarını ve dört yılda yavaş yavaş hafızlık yapmaların sağlayacak.

Projeden faydalanarak hafız olarak ortaokulu bitiren öğrenciler, hafızların eğitim gördüğü özel programı olan Anadolu İmam-Hatip Liseleri'ne kayıt yaptıracaklar. Bu liselerde okuyan hafız öğrenciler devlet parasız yatılılık haklarından ve Türkiye Diyanet Vakfı'ndan da burs alma imkanına sahip olacaklar.

Projeye başvurmak isteyen öğrenciler 13 Mayıs tarihine kadar okuduğu okul idaresine başvuru yapabilecek. Başvuruların ardından 21 Mayıs Cumartesi günü ise sınav yapılacak. Sınav yerleri öğrencilere başvuru tarihinin sona ermesinin ardından duyurulacak. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Geleceğin Hafızları Yetiştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement