Sivas'ta İlçelere Çok Amaçlı Spor Salonları Kazandırılıyor - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta İlçelere Çok Amaçlı Spor Salonları Kazandırılıyor

Sivas\'ta İlçelere Çok Amaçlı Spor Salonları Kazandırılıyor

Sivas İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Şarkışla İlçesi Akçakışla İlk Okulu ile Gemerek İlçesi Yeni Çubuk Lisesi çok amaçlı spor salonları hizmete girdi.
Akıncılar İlçesi'nde de yapımına başlanan spor salonunun inşaat çalışmaları...

07.11.2013 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Şarkışla İlçesi Akçakışla İlk Okulu ile Gemerek İlçesi Yeni Çubuk Lisesi çok amaçlı spor salonları hizmete girdi.

Akıncılar İlçesi'nde de yapımına başlanan spor salonunun inşaat çalışmaları aralıksız sürerken, İl Özel İdaresi diğer ilçelerde de spor altyapısının desteklenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Şarkışla ve Gemerek ilçelerine yapılan spor salonları uluslararası standartlardaki zemin kaplaması, skorboardu, voleybol fileleri ve potaları ile hem voleybol hem de basketbol maçlarına hazır hale getirildi. Spor salonları; beden eğitim derslerinin yanı sıra, sahne bölümünde tiyatro, konferans ve düğün gibi sosyal faaliyetlere de uygun olarak yapıldı. Salonların çevre tanzimi de yapılarak, merkezlerin kompleks şeklinde hizmet vermesi planlandı.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, idarenin asli görevlerinden birinin de eğitimin fiziki alt yapısının güçlendirilmesi olduğunu belirterek, "2013 yılı yatırım programı kapsamında, birçok spor salonu yaptık. Eğitim ve sporu çok önemsiyor, yapılan her hizmeti geleceğe yatırım olarak görüyoruz." dedi.

Spor salonlarının yapılması ile çocukların ve gençlerin çağdaş, tam donanımlı, temiz salonlarda ders yapmalarının sağlandığını vurgulayan Ayhan, "Okul spor salonlarında sağlanan hizmetler; çağdaş spor anlayışıyla çocukların, gençlerin fiziksel ve zihinsel sağlıkları ile öz güvenlerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacaktır. Spor alt yapısına hizmet sunmaya devam edeceğiz. Spor salonları ile çocukların sportif yetenekleri değerlendirilip başarılı olduğu branşlara yönlendirilmiş olacaktır." şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta İlçelere Çok Amaçlı Spor Salonları Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement