Sivas'ta, İzinsiz Broşür ve İlan Denetimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta, İzinsiz Broşür ve İlan Denetimi Yapıldı

Sivas\'ta, İzinsiz Broşür ve İlan Denetimi Yapıldı

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehrin genelinde yapılan denetimlerde, çeşitli yerlere yapıştırılan ilan ve reklamları tespit ederek gerekli önlemleri aldı.

30.08.2014 10:04  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İlan Reklam ve Denetim Birimi ekipleri, şehrin genelinde yapılan denetimlerde, otobüs duraklarına, elektrik direklerine, duraklara ve çeşitli yerlere yapıştırılan ilan ve reklamları tespit ederek gerekli önlemleri aldı.

Zabıta Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "5326 sayılı Kabahatler Kanunu 42. maddesine istinaden meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait alanlara bez, kağıt ilan asan kişi ve kurumlara 189 Türk Lirası'ndan 5 bin 792 Türk Lirası'na kadar idari para cezası verilir. Bu cezayı verme yetkisi polis ve zabıtaya aittir" ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı "Bu konuda vatandaşlarımızı uyarıyor ve bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Güzel şehrimiz Sivas'ta görüntü kirliliğine yol açacak her türlü olumsuzluğa karşı yasal mevzuat çerçevesinde ekiplerimizin çalışmaları devam edecek. Toplumumuzun duyarlı davranarak izinsiz ve kanunsuz ilan, afiş, pankart gibi malzemeleri apartman kapılarına, elektrik-telefon direklerine, duraklara, posta kutularına yapıştırmamaları yönünde yazılı ve sözlü uyarılar yapmaktayız" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta, İzinsiz Broşür ve İlan Denetimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement