Sivas'ta Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Kısa Kısa

Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Koşutdere köyünün bir kısmını patlayan su borusu nedeniyle su bastı.

18.08.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Koşutdere köyünün bir kısmını patlayan su borusu nedeniyle su bastı.

Pusat Deresi ve Madenköy Çayı üzerine inşa edilen Pusat-Özen Barajı'nın sulama hattında bulunan yaklaşık 2 metre çapındaki boru, Koşutdere köyü yakınlarında patladı.

Büyük bir alanı kaplayan su iki evin bahçesine zarar verdi. 11 arı kovanının da zarar gördüğü su baskınında 3 kişiye ait patates, fasulye, ayçiçeği gibi ürünlerin ekili olduğu tarlalar su altında kaldı.

Köy sakinlerinden Harun Koçak,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, sulama hattı borusunun tekrar patladığını ve arazinin sular altında kaldığını söyledi.

Arılarının da zarar gördüğünü belirten Koçak, "Barajın sulama borusu yine patladı. Arılarımı ve bahçemi su bastı. 11 kovan arı vardı 4 tanesini kurtarabildim" dedi.

Fasulye ve patates tarlası su içinde kalan Gülnimet Cihan ise aynı sorunun çok kez tekrarlandığını dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

Cihan, "Tarlayı sulamak için su motoru aldım, suyun içinde kaldı. Bozuldu şimdi ben ne ile yaptıracağım. Bize de yazık" diye konuştu.

Ekiplerin hattın vanasını kapatmasının ardından su çekilmeye başladı. Hafik jandarma ekipleri incelemede bulunup gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Hafik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hasar tespit çalışması başlattı.

- Vali Yardımcısı Kalaylı Kaymakam Pektaş'ı ziyaret etti.

Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Kars Vali Yardımcılığından Şarkışla Kaymakamlığına atanan Akif Pektaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Pektaş, Şarkışla'nın daha iyi bir yerlere gelebilmesi için var gücüyle çalışacağını, bunun için de hem valiliğin hem de Şarkışla halkının desteklerine ihtiyacı olduğunu belirterek, Kalaylı'ya  ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Zara'da buğday alımı başladı

Sivas'ın Zara ilçesinde açılan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Acenteliği buğday alımlarına başladı.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "TMO'nun bir yıl aradan sonra Türkiye genelinde alımlara yeniden başlaması üzerine Zara ilçemizde de ofise bağlı acentelik açıldı. Odamıza ait kantar ve deponun tahsis edilmesiyle ofis buğday alımlarına başladı. Üretici çiftçilerimize ait bin 500 ton alım yapan ofis acenteliğinin 6 bin tona kadar alım yapması bekleniliyor" dedi.

Şimşek, ülke genelinde 2015 yılında üretilen buğdayların yüzde 55'inin yemlik buğday olduğunu, ekmeklik buğday için yüzde 10,5 ve üzeri protein değeri içermesi gerektiğini de hatırlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement