Sivas'ta 'Küfürsüz Yaşam' İçin Farkındalık Sürüşü - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 'Küfürsüz Yaşam' İçin Farkındalık Sürüşü

Sivas\'ta \'Küfürsüz Yaşam\' İçin Farkındalık Sürüşü

Sivas'ta 'küfürsüz yaşam' için farkındalık sürüşüSİVAS'ta Kongre Anadolu Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri, hazırladıkları 'Küfürsüz yaşam projesi' kapsamında motosiklet, bisiklet ve patenlerle sokağa çıkarak küfürlü ve argo konuşmaların azalması için farkındalık sürüşü gerçekleştirdi.

25.05.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 'küfürsüz yaşam' için farkındalık sürüşü

SİVAS'ta Kongre Anadolu Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri, hazırladıkları 'Küfürsüz yaşam projesi' kapsamında motosiklet, bisiklet ve patenlerle sokağa çıkarak küfürlü ve argo konuşmaların azalması için farkındalık sürüşü gerçekleştirdi.

Kongre Anadolu Lisesi öğrencisi yaklaşık 150 kişi kent meydanında toplanarak 'Temiz bir toplum için küfre ve argoya hayır' yazılı pankart açtı. Ellerinde çeşitli dövizlerde taşıyan öğrenci grubu daha sonra küfürlü ve argo konuşmanın önüne geçmek için yanlarında getirdikleri bisikletleriyle İnönü Bulvarı'na çıktı. Aralarında öğretmenlerin de bulunduğu gruba, Sivas Motosiklet Grubu'nun üyeleri de destek verdi. İnönü Bulvarı üzerinde tur atan ve üzerinde 'küfre hayır' yazan tişörtleri ile dikkat çeken grup daha sonra okul binasına döndü. Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Eyüp Tanyıldız, öğrencilerinin ve örgün hayatın dışında bulunan diğer kişilerin gerek görsel iletişim kanallarında, gerekse sosyal medyada, küfre ve argoya maruz kaldığını belirterek, "Yaygınlaşan bu duruma karşı tepkisizlik ve duyarsızlaşma bunu daha da vahim bir hale getirmektedir. İşte bu nedenle okulumuz ve proje ekibimiz, toplumda giderek artan küfür ve argo konuşma biçimlerinin önüne geçmek için şehir merkezinde bisiklet turu düzenleyerek bu konuya dikkat çekmek istedi. 'Küfürden sakın, terbiyeni takın' sloganıyla bir nebzede olsa küfür ve argo kullanımının azalmasına aracı olmak niyetindeyiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 'Küfürsüz Yaşam' İçin Farkındalık Sürüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement