Sivas'ta Model Uçak Yarışması ve Uçurtma Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Model Uçak Yarışması ve Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Sivas\'ta Model Uçak Yarışması ve Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

05.06.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta "Geleneksel 3. Model Uçak Yarışması ve Uçurtma Şenliği" düzenlendi.

Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şubesi ve Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi'nin iş birliğinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Gültepe mevkisindeki tesislerinde düzenlenen yarışmaya Sivas merkezdeki 23 okuldan 60 öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan THK Şube Başkanı Halil Işın, bu tür etkinliklere her zaman destek verdiklerini belirterek, "Bundan sonraki yıllarda daha da zengin programlar yapılması konusunda her türlü çabayı göstereceğiz. THK'nın kuruluş amacının başında ülkemizde havacılığın tanıtılması, benimsetilmesi, yaygınlaştırılması aynı zamanda havacılık sanayinin oluşturulması gelmektedir. Bu konuda çok önemli mesafenin alındığını rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Tuncay Baral ise çocuklara fırsat verildiği zaman neler yapabileceklerinin fuarlarda, olimpiyatlarda ve yarışmalarda görüldüğünü söyledi.

Baral, öğrencilerini havacılık sektörünün içine dahil etmek istediklerini dile getirerek, "Havacılık sektörü, ileri teknoloji ve bilgi gerektiren bir sektördür" dedi.

Öğrencilerini bu sektöre yönlendirdiklerini belirten Baral, "Öğrencilerimiz inanıyorum ki gelecekte bu uçakları uçuranlar, gökleri teslim ettiğimiz pilotlarımız olacaklardır. Bu öğrencilerimizi ileride inşallah birer mühendis, pilot, tekniker, teknisyen olarak görmek bizleri onurlandıracaktır. Bugün yerde uçurdukları uçakları gelecekte gökyüzünde uçuracaklarına inanıyorum" diye konuştu.

"Ata Model Uçak Yarışması"nda ilkokul kategorisinde Şehit Üsteğmen Şükrü Pürlü İlkokulundan Alperen Ünel birinci, Kılıçarslan İlkokulundan Kaan Dökmeci ikinci, Kazım Karabekir Paşa İlkokulundan Alper Doğan üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise birinciliği Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesinden Kaan Yanık, ikinciliği Merkez İmam Hatip Lisesinden Muhammet Ertör, üçüncülüğü ise Kongre Lisesi'nden Furkan Okalan elde etti.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri ve madalyaları verildi. Öğrencilerin uçurtma keyfi yaşadığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlikleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç da izledi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Model Uçak Yarışması ve Uçurtma Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement