Sivas'ta Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Öğretmenler Günü Kutlandı

Sivas\'ta Öğretmenler Günü Kutlandı

Sivas'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

24.11.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı. Programda, yeni göreve başlayan öğretmenler yemin ederken, yıl içinde emekli olan öğretmenlere ise hizmet şeref belgeleri verildi.

Hacı Mehmet Sabancı Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon ve 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve bazı il protokol üyeleri ile çok sayıda öğretmen katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İlkokul öğretmenlerine rahmetle anarak konuşmasına başlayan Vali Barut, "Eğer geleceği görmek isteyen varsa, gelecekte ne olacağını bilmek isteyen varsa eğitim camiasına, orada verilen eğitimin kalitesine ve öğrencilerin durumuna bakmalıdır. Bu fal bakmak değildir. Gelecek ancak bu şekilde görülebilir. Bizde bu sıralardan geçtik. Görebildiğimiz kadarıyla eğitim sistemimizde köklü değişiklikler yapıldı. İyiye, güzele ulaşmak için çabalar gösterildi. Umuyorumki geleceğimiz bugünden daha güzel oalcak. Çünkü büyük bir öğretmen camiası ve çoğu ülkelerin nüfusundan fazla öğrencimiz var. ve bunlara iyi eğitim verebilmek için çırpınan bir devlet teşkilatı var. Milletimizin geleceği tabiki bunların elinde." dedi.

Konuşmaların ardından Hacı Mehmet Sabanacı Lisesi tarafından müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra yeni göreve başlayan 20 öğretmen, Türk Bayrağına el koyarak yemin etti. Öğretmenlerin heyecanlı oldukları gözlenirken, yıl içinde emekli olan öğretmenlere ise teşekkür plaketi ve hizmet şeref belgeleri verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    16:30 Kastamonu'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Kastamonu'nun Cide ilçesinde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın, Yenice Karakiraz mevkiinde meydana geldi ve vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ve arazöz ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ve Cide Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı
    16:29 Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı

    Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde yaşayan 47 yaşındaki Nevzat Eralp, evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Eralp'ın durumu 112 acil çağrı merkezine bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede Eralp'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Cenaze, hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi
    16:28 Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi

    Mersin'de, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonunca Dünya Romanlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Roman müzisyenler sahne aldı, Roman kültürünü yansıtan oyunlar oynandı ve şarkılar söylendi. Programa, Vali Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Akdeniz Belediye Başkanı ve diğer ilgililer katıldı.

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    16:27 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve 11 CHP'li ilçe belediye başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ini ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bu ziyarete katıldı.

  • Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikada Konteyner Yangını
    16:26 Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikada Konteyner Yangını

    Bartın Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikanın bahçesindeki konteynerde çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Minibüsle ezilen kişi hayatını kaybetti, olay anları kameraya yansıdı
    16:25 Minibüsle ezilen kişi hayatını kaybetti, olay anları kameraya yansıdı

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştığı kişileri minibüsüyle ezerek kaçan sürücü, olay yerine geri dönüp direksiyonu tekrar kalabalığın üzerine sürdü. Bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralandı. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı. Minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

  • Meteoroloji Uzmanı: Sıcak havalara karşı tedbirli olunmalı
    16:25 Meteoroloji Uzmanı: Sıcak havalara karşı tedbirli olunmalı

    Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklıkların arttığını belirterek, özellikle kronik rahatsızlığı olan ve yaşı büyük olan vatandaşların güneşin dik açıyla geldiği saatlerde tedbirli olmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, su tüketiminin arttırılması ve güneş altında mümkün olduğunca az durulması gerektiğini vurguladı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ve hafta sonunda hafif bir serinleme beklendiğini belirtti.

  • Eureka'nın 2023-2024 dönemi 2. Genel Kurul toplantıları başladı
    16:24 Eureka'nın 2023-2024 dönemi 2. Genel Kurul toplantıları başladı

    Uluslararası araştırma geliştirme (AR-GE) destek programı Eureka'nın 2023-2024 dönemi 2. Genel Kurul toplantıları, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde başladı. Türkiye'nin dönem başkanlığını yürüttüğü Eureka'nın ilçedeki bir otelde düzenlenen Genel Kurul toplantılarına 30'u aşkın ülkeden temsilci katıldı. Eureka'nın dünyanın en büyük kamu AR-GE ve inovasyon ağı olduğunu aktaran Doğan, Türkiye olarak 3. kez dönem başkanlığını yürüttüklerini söyledi.

  • Aksaray'da alacak verecek tartışması kavgaya dönüştü: 2 genç bıçaklandı
    16:24 Aksaray'da alacak verecek tartışması kavgaya dönüştü: 2 genç bıçaklandı

    Aksaray'da iki grup arasında çıkan alacak verecek tartışmasının kavgaya dönüşmesi sonucu 2 genç bıçaklanarak yaralanırken, gözaltına alınan yabancı uyruklu 3 şahıs adliyeye sevk edildi. Olayda yaralanan gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement