Sivas'ta Tödürge ve Hafik Gölü Tamamen Dondu - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Tödürge ve Hafik Gölü Tamamen Dondu

Sivas\'ta Tödürge ve Hafik Gölü Tamamen Dondu

Sivas'ın en büyük göllerinden biri olan Zara Tödürge Gölü ile Hafik ilçesinde bulunan Hafik Gölünün yüzeyi tamamen buzla kaplandı.

15.01.2015 10:56  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın en büyük göllerinden biri olan Zara Tödürge Gölü ile Hafik ilçesinde bulunan Hafik gölünün yüzeyi tamamen buzla kaplandı. Buz zeminli göller güzel manzaralar oluşturdu.

Sivas'ta son bir haftada sıfırın altında seyreden hava sıcaklıkları akarsu, göl ve göletlerde etkili oldu. Türkiye'nin en uzun nehri durumundaki Kızılırmak ve kent merkezi yakınlarındaki şelale ve göletlerin ardından Zara ilçesindeki Tödürge Gölü ve Hafik ilçesindeki Hafik gölü de tamamen buzla kaplandı. 5 kilometrekare alana sahip olan ve 45 metre derinliğindeki Tödürge Gölü'nün yüzeyinde 10 santimetre kalınlığında buz tabakası oluştu. Üzerinde rahatlıkla gezilebilen bir görüntüye sahip olan ve yaz aylarında göçmen kuşların üreme yeri olarak kullandığı Tödürge Gölü, meraklıların ilgisini çekti.

Öte yandan Hafik ilçesinde yer alan Hafik Gölü'nün yüzeyi de tamamen buzla kaplandı. Bazı vatandaşların gölün buzla kaplı tabakasının yüzeyine çeşitli isimler yazarak buzu eğlenceye dönüştürdükleri görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Tödürge ve Hafik Gölü Tamamen Dondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement