Sivas'ta Trafik Güvenliği Haftası Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Trafik Güvenliği Haftası Kutlandı

Sivas\'ta Trafik Güvenliği Haftası Kutlandı

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Sivas'ta tören düzenlendi.

14.05.2013 15:48  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Zübeyir Kemelek, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ve diğer protokol üyeleri katıldı. Törene katılanlar, öncelikle çeşitli kurumlarca açılan trafik stantlarını gezdi. Kültür Merkezi salonunda yapılan programda konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, trafiğin ülkemizdeki önemli sorunlar arasında bulunduğunu söyledi.

Trafik kazalarında binlerce kişinin hayatlarını kaybettiğini veya yaralandığını belirten Taş, "Kazaların istatistik verileri incelendiğinde sürücü, yaya ve yolcuların oluşturduğu, yol kullanıcıları tarafından basit önlemlerin alınmaması sonucu meydana geldiği ve tamamına yakınının insan kusurundan kaynaklandığı görülmektedir. Gelişmiş batı ülkelerindeki trafik kazalarında ölüm oranının ülkemize göre daha az. Hız limitleri ve geçme kurallarına uyulması, emniyet kemerinin takılması, araç kullanırken alkol alınmaması halinde ölüm ve yaralanmaların büyük oranda önüne geçilebileceği hepimiz tarafından bilinmesine rağmen bu basit tedbirlerin alınmaması sonucu hem maddi hem de manevi olarak üzüntü verici ve telafisi imkansız sonuçlar ortaya çıkmaktadır" dedi.

Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ise trafik kazalarının insan hayatı için ciddi bir tehdit, sürekli kanayan yara ve akan gözyaşı olduğunu söyledi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ölüm nedenleri arasında trafik kazalarının her yıl ilk 3 sırada yer aldığını ifade eden Kızılay, "Kaza nedenleri araştırıldığında insan kusurunun ön planda olduğu görülmektedir. Sürekli artan araç ve sürücü sayısı dikkate alındığında ulaşım hizmetleri arasında karayolunun ağırlıklı olarak kullanılması da göz önünde bulundurulduğunda trafik güvenliğinin sağlanmasında bilimsel ve teknik manada çok daha fazla çaba harcanması, sorumlu kurum kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde olunması daha da önem kazanmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yılın trafik polislerine, trafik görevlisine, şoförüne hediyeler verildi. Daha sonra Melek Reşit Hanım Anaokulu öğrencilerin sergilediği mini trafik gösterisi davetliler tarafından ilgi ile izlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Trafik Güvenliği Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement