Sivas'ta Türk Ocakları'ndan Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Türk Ocakları'ndan Nevruz Kutlaması

Sivas\'ta Türk Ocakları\'ndan Nevruz Kutlaması

Sivas'ta Türk Ocakları'ndan nevruz kutlaması TÜRK Ocakları Sivas Şubesi tarafından merkeze bağlı İmaret Köyü'nde düzenlenen etkinliklerle 'Nevruz Bayramı' kutlandı.

29.03.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta Türk Ocakları'ndan nevruz kutlaması

TÜRK Ocakları Sivas Şubesi tarafından merkeze bağlı İmaret Köyü'nde düzenlenen etkinliklerle 'Nevruz Bayramı' kutlandı.

'Türk Dünyası Nevruz Şenliği' isimli programa yaklaşık 200 kişi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Sivas Şubesi Başkanı Mutlu Kurt, Nevruz Bayramı'nın öz ve öz Türk'ün bayramı olduğunu belirterek, "Bugün biz Türk örf ve adetlerine uygun olarak Nevruz Bayramı'nı kutlayacağız. Türk dediğimiz zaman aklımıza gelen at ve at sporlarını burada gösterilerini yapacağız." dedi. Konuşmanın ardından Kurt ve katılımcılar çekiç ile demir döverek nevruz ateşinin üzerinden atladı. Kafkas halk dansları gösterisiyle devam eden şenlikte daha sonra geleneksel yer okçuluğu gösterileri yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

MİNİK OKÇUYA YOĞUN İLGİ

Programda en çok ilgiyi ise minik okçu Ilgaz Beysun gördü. Sivas Göktürk Okçuluk Derneği Başkanı Murat Beysun'un 5 yaşındaki oğlu Ilgaz'ın yaklaşık 20 metre mesafeden attığı oklarla hedef tahtasını vurması dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl ok atmaya başlayan Beysun katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Programa katılan gazeteciler ve vatandaşlarda minik okçunun bol bol fotoğraflarını çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Türk Ocakları'ndan Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement