Sivas'ta Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Sivas\'ta Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Sivas İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

15.10.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Sivas Numune Hastanesi'nin 4'üncü katında bulunan Genel Cerrahi, Yanık Ünitesi, ve Kardiyoloji servisinde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği, Kandilli Rasathanesi'nden verilen bilgiye göre saat 13.30 sıralarında Sivas ilinin 20'inci kilometresinde 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı nedeniyle Numune Hastanesi'nin 4'üncü katında yangın çıktı. Meydana gelen yangın sebebi ile İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Başkanlığı afet yönetim merkezinde toplanarak faaliyetlerine başlarken, acil kurtarma ve yardım ekipleri derhal göreve çağrıldı, sağlık teşkilatında da izinler geçici olarak kaldırıldı. Deprem sırasında çıkan yangın nedeniyle ekipler senaryo gereği hastanede bulunan hastaları kısa sürede tahliye etti. İlginç görüntüleri yaşandığı tatbikat gerçeğini aratmadı. İtfaiye ekipleri hastanede mahsur kalan hastaları yangın merdiveni ile kurtardı. Daha sonra itfaiye ekipleri köpükle yangın tüpüyle yangın söndürme ve soğutma çalışması yaptı.

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Numune Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı İbrahim Kaçın, "Bugün gerçekleştirdiğimiz tatbikat planlanmış bir tatbikattır. Tatbikatımız iki bölümden oluşmaktadır. Birincisi tahliye tatbikatı hastanemiz B Bloğu'nda 4'üncü kat genel cerrah ve beşinci kat kardiyoloji ile yoğun bakım bölümünde yangın çıkmıştı ve buranın tahliyesi yapılacaktı. Tahliyesi yapılma aşamasında ilimizi İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ekipleri ve itfaiye ekipleri teşkilatı bu görevde ayrıca teşkilatımızda görevli şirket personelleri de tahliye tatbikatında görev almışlardır. Tahliye tatbikatı gerçekleştirildikten sonra, ikinci bir tatbikatımızda itfaiye personellerince yangın tatbikatı şeklinde sürdürülmüş bu tatbikatta akaryakıt yangını ile LPG yangınının söndürülmesi başarıyla gerçekleştirilmiştir. Dördüncü kattaki tahliye tatbikatımız saat 13.30'da başlatılmış ve çok kısa süre içerisinde dördüncü kat tahliye edilmiş, yönetimin karar alması üzerine 5'inci katta da tehlike olması üzerine orada tahliye edilmiştir. Herhangi bir can kaybı olmadan hızlı ve güvenli bir şekilde tatbikatımızı gerçekleştirdik amacımız bizim bundan sonraki yapacağımız tatbikatlarda veya afet sırasında personellerimizi eğitmek ve afete hazır hale getirmek, kısa ve hızlı bir şekilde hastalarımızı, hasta yakınlarımızı tahliye etmektir" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement