Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi: 1 Ölü, 45 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi: 1 Ölü, 45 Yaralı

Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi: 1 Ölü, 45 Yaralı

Sivas'ın Akıncılar İlçesi yakınlarında, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole devrildi.

23.12.2014 06:36  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Akıncılar İlçesi yakınlarında, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 1 kişi öldü, 45 kişi de yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

KAR BİRİKİNTİSİNE SAPLANARAK ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Kaza, saat 02.45 sıralarında Tokat- Erzincan D-100 karayolu üzerinde Akıncılar İlçesine 15 kilometre mesafedeki Güllüce köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul'dan Ağrı'ya gitmekte olan Tacettin İşleyen yönetimindeki 06 AS 3058 plakalı yolcu otobüsü, buzlanma nedeni ile kontrolden çıktı. Yol kenarındaki kar birikintisine saplanarak sürüklenen otobüs, daha sonra 10 metrelik şarampole yuvarlandı. Takla atan otobüs, zeminde bulunan beton çeşmeye yaslanarak durdu. Kazanın haber verilmesinin ardından olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

SIKIŞAN YOLCULARI AFAD EKİPLERİ KURTARDI

Kazada devrilen otobüsün altında kalan 42 yaşındaki Esat Kaya yaşamını yitirirken, 45 kişi de yaralandı. Yaralılar Sivas, Akıncılar, Suşehri ve Erzincan'ın Refahiye ilçesindeki hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı. Kazada otobüs içerisinde sıkışan yolcular olay yerine gelen vincin otobüsü kaldırması ile AFAD ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Ölen yolcunun cesedi de otobüsün altından çıkarılarak Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

VALİ 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI YOLLADI

Otobüste 2 şoför, 1 muavin ve 48 yolcu bulunduğunu belirten yetkililer, kazanın ardından Sivas'a 4, Suşehri'ne 20, Akıncılar'a 14 ve Erzincan'a 6 yaralının kaldırıldığını, bazı yaralıların ayakta tedavi edildiğini kaydetti.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Suşehri Devlet Hastanesine gelerek yaralılara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

GİZLİ BUZLANMA VARDI

Akıncılar İlçe Hastanesine kaldırılan yaralılardan Mahsum Türk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yolda gizli buzlanma vardı. Şoför, virajı döndükten sonra aracı toparlayamadı ve otobüs devrildi" dedi. İstanbul'dan Ağrı'nın Patnos ilçesine gitmek üzere yola çıktıklarını anlatan Türk, kendisiyle beraber 4-5 kişinin kaza sırasında uyanık olduğunu, diğer yolcuların uyuduğunu söyledi.

İstanbul'dan Ağrı'ya giden yolcu otobüsünün Sivas'ın Akıncılar ilçesinde devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi ölmüş, 20 kişi yaralandı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi: 1 Ölü, 45 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • HeRSeYYaLaN: Cok geçmiş olsun.vefat edene ALLAH RAHMET EYLESİN. 8 0 Yanıtla
  • DELİMANİSALI: ARAÇLAR SON SİSTEM, YOL KAGAN , AMA MALESEF UYARILAR TÜRKÇE DEĞİL. YOLDA BUZLANMA OLDUĞUNU ARAÇ , NE YAPMAN GEREKTİĞİNİ UYARIYOR. FAKAT ANLAMAK ÇOK ÖNEMLİ. OTOBÜS FİRMALARI ŞOFÖRLERİ BU KONUDA EĞİTMELERİ LAZIM. 3 0 Yanıtla

Advertisement