Sivas'tan Bangladeş'teki İdama Tepki - Son Dakika
Güncel

Sivas'tan Bangladeş'teki İdama Tepki

Sivas\'tan Bangladeş\'teki İdama Tepki

Sivas'tan Bangladeş'teki idama tepkiANADOLU Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şubesi üyeleri, İslam lideri Mevlana Nizami'nin Bangladeş'te idam edilmesine tepki gösterdi.

13.05.2016 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'tan Bangladeş'teki idama tepki

ANADOLU Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şubesi üyeleri, İslam lideri Mevlana Nizami'nin Bangladeş'te idam edilmesine tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası kent meydanında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, "Bir zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun" yazılı pankart açarak Nizami'nin idam edilmesine tepki gösterdi. Ellerinde 'Bir yiğit şehit oldu' yazılı dövizler taşıyan grup adına basın bildirisini okuyan AGD Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, Mevlana Nizami'nin haksız yere idam edildiğini söyledi. Şimşek, açıklamasına şöyle devam etti; "Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikaları Bangladeş'e barış getirmeyecektir. Hiçbir şiddet olayına başvurmadan Müslümanca tavır sergileyen Cemaat-i İslami bu süreçte barış ve adaletten yana gösterdiği duruşu ile Bangladeş'te huzur ortamını sağlamaya çalışmıştır. Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez."

Basın açıklamasının ardından Nizami için dua edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'tan Bangladeş'teki İdama Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement