Sivas'tan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Güncel

Sivas'tan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Sivas'ta, AK Parti İl Başkanlığının Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı kampanyada toplanan yardım malzemelerini taşıyan 6 tır, Suriye'ye doğru yola çıktı.

25.01.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, AK Parti İl Başkanlığının Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı kampanyada toplanan yardım malzemelerini taşıyan 6 tır, Suriye'ye doğru yola çıktı.

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Kent Meydanı'nda düzenlenen törende, Suriye'de yaklaşık 5 yıldır süren bir iç savaş olduğunu söyledi.

Savaş nedeniyle 3 milyondan fazla insanın vatanından olduğunu belirten Şahin, 300 binden fazla insanın da yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Suriye'deki dramın devam ettiğini dile getiren Şahin, "Bunların içerisinde İlbeyli ve Bayırbucak Türkmenlerimiz de var. Tarihten bu tarafa birlikte yaşadığımız kardeşlerimiz orada mağdur durumdalar" dedi.

AK Parti olarak Türkmenler için yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Şahin, il merkezi ve ilçelerden topladıkları malzemeleri 6 tırla Suriye'ye gönderdiklerini belirterek, "Biz özellikle orada ihtiyaç duyulan malzemeleri tedarik ettik. Yardım malzemeleri arasında tekerlekli sandalye, çocuk maması, sıhhi malzemeler, battaniye, kuru gıda, giysi ve bakliyat bulunuyor" diye konuştu.

Yardım yapanlara ve yardımların toplanmasında katkısı bulunan teşkilat mensuplarına teşekkür eden Şahin, "Türkiye güçlü olmak zorunda ve güçlü olduğu sürecede etrafındaki mağdur ve mazlumlara yardım eden bir ülke. Biz bu kadirşinaslığın bir örneğini daha Sivas olarak göstermiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz ise kampanyaya 3 tır yardım malzemesi toplayarak katkı sunduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 1 yardım tırı Sivas'tan yola çıktı. Diğer yardım tırlarının ise ilçelerden Suriye'ye uğurlandığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'tan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement