Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas'ta Mobbing ile Mücadele derneği kuruldu.

22.05.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta Mobbing ile Mücadele derneği kuruldu.

Mobbing ile Mücadele Derneği Yönetim Kurulunun kararıyla Sivas il temsilciliği görevine Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sekreteri Cemal Çeri atandı.

Çeri, yaptığı açıklamada mobbingin iş hayatında çalışanların karşılaştığı ve çeşitli nedenlerle yapılan baskı ve psikolojik taciz olaylarını kapsadığını hatırlattı.

Sivas'da ve bölgedeki mobbing olaylarını bilimsel açıdan ele alacaklarını ifade eden Çeri, kamu ve özel sektördeki çalışma hayatında psikolojik taciz, bezdirme, işkence, eziyet, psikoterör yada zulüm anlamlarına gelen mobbing olayına maruz kalan mağdurların sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini belirtti.

Çeri, çoğunlukla mobbinge uğrayan kişinin, durumun farkında bile olmadığını belirterek, "Kişi neye maruz kaldığından haberdar değildir. Diğer taraftan mobbingcinin, yani zorbanın bu uygulamaları neden yaptığı bilinmektedir. Yakın geçmişe kadar tam olarak anlaşılamayan bu kavram hakkında Mobbing ile Mücadele Derneğinin yoğun ve özverili çabalarıyla toplumda, iş hayatında ve yasalar önünde bir farkındalık oluşmuştur. İnsanlık suçu olarak değerlendirilen mobbing olayına maruz kalan mağdurlar artık bu dernek sayesinde haklarını arayabilmekte ve zorbalarla mücadele edebilmektedir. Yakın bir gelecekte de zaten yasalaşacağından mağdurlar daha da rahatlayacak, zorbalar ise zor günler yaşayacaktır" dedi.

Çeri, temsilcilik olarak mağdurlara yasal çerçevede destek vermeye başlayacaklarını da kaydetti.

Şarkışla ilçesinde ilkokul ihalesi yapıldı

Şarkışla Kaymakamlığında iki ilkokul için ihale gerçekleştirildi. Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Yıldırım Mahallesi'ne 12 derslikli, Damlaca Mahallesi'ne de 4+1 derslikli ilkokul yapımı için ihalenin yapıldığını, 26 Mayıs tarihinde de okulların temelinin atılacağını bildirdi.

Ulaş Belediyesi yeni hizmet binasında

Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temsil noktasında zayıf bir görüntü veren belediye hizmet binasını ilçeye yakışır görselliğe kavuşturdukların belirtti.

İlçe halkına daha iyi bir hizmet vermek amacıyla binanın yapıldığını ifade eden Göçgün, yenilenen hizmet binasında halkın çok daha fazla ihtiyaç duyduğu birimlerin birinci katta olacağını, ikinci katta ise odaların birleştirilerek hizmet verildiğini ayrıca bedensel engelli ve yaşlılar içinde asansör kurulduğunu belirtti.

Göçgün, içerideki çalışmaların tamamlandığını, binanın dış cephe çalışmalarına da başlanacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement