Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bu yıl kutsal topraklara gidecek 10 kadın, 7 erkek hacı adayı için müftülük binası önünde uğurlama programı düzenledi.

22.08.2015 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bu yıl kutsal topraklara gidecek 10 kadın, 7 erkek hacı adayı için müftülük binası önünde uğurlama programı düzenledi.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, programda yaptığı konuşmada, hacın kutsal bir görev olduğunu söyledi. Hacı adaylarına yolculuklarının hayırlı geçmesini dileyen Pektaş, "Oraya gidebilen bu kutlu insanlardan tek dileğimiz, ülkemizde barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yaşanabilmesi için dua etmeleridir" dedi.

Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç ise hac adaylarından Türkiye'nin huzuru için dua etmelerini istedi.

Belediye başkanı Ahmet Turgay Oğuz da hacı adaylarını uğurlamanın mutluluk verici olduğunu belirterek, "Allah'ın misafiri olarak evine gidiyorsunuz. Evinize, samimi olduğunuz, sevdiğiniz, kendisinden hoşnut olduğunuz insanları davet edersiniz. Dolayısıyla böyle bir davete icabet ettiğinizden zor bir göreve çıkacağınızdan dolayı sizi kutluyor, yolunuz açık olsun diyor sizlerden de bol bol dua bekliyoruz" diye konuştu.

Şarkışla Müftüsü Mehmet Cingöz ise hacı adaylarının güzel bir göreve gittiklerini dile getirdi. Cingöz, "Hacılarımızı yolcu etmek kadar daha güzel bir şey yoktur. Onlar bizim içimizden, Şarkışla'mızdan Cenabı Allah'ın Beytine  gönderdiğimiz, Allah'ımızın misafirleri. Allah'a misafir olmak kadar güzel bir şey daha ne olabilir. Hac ibadetini tamamlayana kadar gösterdiğiniz sabrın daha fazlasını göstermenizi istiyorum. Yolunuz açık, Allah yardımcınız olsun" ifadesini kullandı.

Hacı adaylarının yakınlarıyla vedalaşmasında duygulu anlar yaşandı.

Gemerek Kaymakamı Kılıç'tan Şarkışla'ya ziyaret

Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş'ı makamında ziyaret etti.

Pektaş, 20 Temmuz'da göreve başlayan Kılınç'a görevinde başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pektaş, Kılınç'a teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement