Sivas - TBMM Başkanı Yılmaz: Zor Günlerde Daha Güçlü Olmamız Lazım - Son Dakika
Güncel

Sivas - TBMM Başkanı Yılmaz: Zor Günlerde Daha Güçlü Olmamız Lazım

Sivas - TBMM Başkanı Yılmaz: Zor Günlerde Daha Güçlü Olmamız Lazım

TBMM Başkanı Yılmaz: Zor günlerde daha güçlü olmamız lazım TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, "Zor günlerde daha güçlü olmamız lazım. Daha güçlü olmak içinde birlik içinde olmamız lazım" dedi.

01.08.2015 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Yılmaz: Zor günlerde daha güçlü olmamız lazım

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, "Zor günlerde daha güçlü olmamız lazım. Daha güçlü olmak içinde birlik içinde olmamız lazım" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, 51'inci Ahmet Ayık Karakucak ve Bal Festivali'ne katılmak üzere Ankara'dan karayolu ile Sivas'ın Doğanşar ilçesine geldi. Yılmaz'ı ilçe girişinde Sivas Valisi Alim Barut, Doğanşar Belediye Başkanı Oktay Necdet Karaman, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve vatandaşlar karşıladı. Yılmaz ve beraberindekiler karşılamanın ardından festivalin yapılacağı ilçe stadyumuna geldi.

"ZOR GÜNLERDE DAHA GÜÇLÜ OLMAMIZ LAZIM"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan TBMM Başkanı Yılmaz, etknliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek şöyle dedi: "Son zamanlarda ülkemizin bu zor döneminde bu tür etkinliklerin yapılmamasını düşünen kardeşlerimde oluyordur. Zor günlerde daha güçlü olmamız lazım. Daha güçlü olmak için de birlik içinde olmamız lazım. Birlikten kuvvet doğar derler. Güçlü olmak için millet olarak bir olmak, beraber olmak gerekir. Birlik ve beraberliğimizi ve aramızdaki muhabbeti artıran etkinliklere bugünlerde daha çok önem vermeliyiz. Biz bir ve beraber oldukça güçlü oldukça bu ülke üzerine plan kuranların planını boşa çıkartacağız. Hesap yapanların hesabını bozacağız. Ama bununu için tek şartımız birliğimiz ve beraberliğimizi devam ettirmemizdir. Coğrafyamız kaderimizdir. Yaşadığımız bu coğrafyayaya sahip olmanını bir bedeli var. Biz bu bedeli Malazgirt'ten bu yana şehitlerle, gazilerle ödüyoruz. Allah onların hepsinden razı olsun. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Minnetle borcumuzu ifade ediyorum. ve hayırla yad ediyorum. Ama bilin ki bundan sonrada bu toprakları, 'Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır' düsturuyla her zaman can vermek isteyenlerde olacaktır. Gün safları sıklaştırma günü, gün ayrılığa düşmeden birlik günü. Geleneklerimizi yaşatmak, bizden sonra gelecek nesillere aktarmak birlik ve beraberlik içinde bu ülkeyi bizden sonra gelecek olanlara teslim etmek bizim en gerekli vazifemizdir."

"GELECEK NESİLE AYDINLIK BİR TÜRKİYE BIRAKACAĞIZ"

Güreşin bu milletin ata sporu olduğunu belirten Yılmaz şöyle devam etti: "Güreş, bu milletin gücünü tüm dünyaya gösteren milli sporudur. Geleneksel olarak bu milletin asırlardır yapa geldiği bir ata sporudur. Doğanşarlılar bu ata sporunu yaşatıyor. Dünya var oldukça bizlerde Doğanşarlılarda bu geleneği yaşatacaktır. Yaptıklarımızla yetinmeyeceğiz. Bugüne ne kadar ne kadar çalışırsak çalışalım yarın daha çok çalışacağız. Bir önceki günün hesabını tutmadan ileri bakacağız. ve geçmişle kavga etmeyeceğiz. Bu millete nasıl daha çok hizmet edebiliriz diye düşüneceğiz. Görevimizin, vaktimizden fazla olduğununda bilincindeyiz. Çok çalışacağız. Ancak yorulmayacağız. İş bizden el çekmedikçe, biz işten el çekmeyeceğiz. Ahdimize, sözümüze ve vaadimize vefa göstereceğiz. Gelecek nesillere tek vatan, üstünde tek bayrak altında tek millet olarak güçlü ve refah içinde aydınlık bir Türkiye bırakacağız. Hep birlikte bir olursak berbare olursak geçmişimizden daha parlak bir geleceği birlikte inşa edebiliriz."

SİVASSPOR BAŞKANI GÜREŞ AĞASI OLDU

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Yılmaz'a, Ahmet Ayık plaket takdim etti. Festival güreş ağalığına ise Meclis Başkanı Yılmaz'ın girdiği pazarlıkta 58 bin Türk Lirası veren Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz seçildi. Daha sonra Yılmaz, güreş müsabakalarından dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - TBMM Başkanı Yılmaz: Zor Günlerde Daha Güçlü Olmamız Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement