Sivas Valiliği '4 Eylül' Konserlerini İptal Etti - Son Dakika
Güncel

Sivas Valiliği '4 Eylül' Konserlerini İptal Etti

Sivas Valiliği \'4 Eylül\' Konserlerini İptal Etti

Sivas Valiliği '4 Eylül' konserlerini iptal etti Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS Valisi Alim Barut, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 96'ncı yıl dönümü nedeniyle kentte düzenlenecek kutlama etkinliklerinin konser bölümlerinin iptal edildiğini açıkladı.

26.08.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valiliği '4 Eylül' konserlerini iptal etti

Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS Valisi Alim Barut, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 96'ncı yıl dönümü nedeniyle kentte düzenlenecek kutlama etkinliklerinin konser bölümlerinin iptal edildiğini açıkladı.

Sivas Valisi Alim Barut, 4 Eylül Sivas Kongresi kutlamaları hakkında bilgi vermek üzere Hasan Canpolat Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ertan Buyruk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ali Kılıç katıldı.

Kutlama etkinliklerinin 29 Ağustos- 6 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten Vali Alim Barut, günün anlam ve önemine dikkat çekerek, "Bu hafta Sivas için Sivaslılar için gurur haftası, çoşku haftası, bayram haftasıdır. Bundan 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında bir araya gelen vatanseverler, bu kentte Cumhuriyetimizin temellerini atmışlardır. Vatanın dört bir yandan kuşatıldığı, milletin bağımsızlığının tehlikeye düştüğü bir dönemde Sivas'a ve Sivaslılara inanan Atatürk tarafından 'Ya istiklal ya ölüm' anlayışıyla tutuşturulan bağımsızlık meşalesi Sivas'ta güç bulmuş ve burada bir kongre gerçekleştirmiştir. Yapılan bu kongre ile Cumhuriyete giden yolun seyri belirlenmiştir" dedi.

Sivas Valiliği'nin bu önemli günü anlamına yakışır bir şekilde kutlamayı amaçladığını belirten Vali Barut, etkinlikler hakkında bilge vererek, "Etkinliklerle ilgili olarak hazırlanan broşürlerdeki konser programları, ülkemizin içinde bulunduğu hassas günler nedeniyle iptal edilmiştir. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Valiliği '4 Eylül' Konserlerini İptal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement