Sivas Valisi Gül: Çocuklarımızı Örgütlere Bulaşanlara Teslim Etme Lüksümüz Yok - Son Dakika
Güncel

Sivas Valisi Gül: Çocuklarımızı Örgütlere Bulaşanlara Teslim Etme Lüksümüz Yok

Sivas Valisi Gül: Çocuklarımızı Örgütlere Bulaşanlara Teslim Etme Lüksümüz Yok

Sivas Valisi Gül: Çocuklarımızı örgütlere bulaşanlara teslim etme lüksümüz yokSİVAS Valisi Davut Gül, kamuda çalışan ve terör örgütleriyle bağlantısı olan kişilerin belirli kriterlere göre görevden alındığını belirterek, "Kimse kusura bakmasın, bir idareci nereye para yatıracağını bilemiyorsa, 4 ay veya 8 ay sendikada bulunup nerede olduğunu bilemiyorsa bizim onlara çocuklarımızı, okullarımızı teslim etme lüksümüz yok. Kim olursa olsun, hangi pozisyonda olursa olsun yollarımızı ayıracağız" dedi.

19.09.2016 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valisi Gül: Çocuklarımızı örgütlere bulaşanlara teslim etme lüksümüz yok

SİVAS Valisi Davut Gül, kamuda çalışan ve terör örgütleriyle bağlantısı olan kişilerin belirli kriterlere göre görevden alındığını belirterek, "Kimse kusura bakmasın, bir idareci nereye para yatıracağını bilemiyorsa, 4 ay veya 8 ay sendikada bulunup nerede olduğunu bilemiyorsa bizim onlara çocuklarımızı, okullarımızı teslim etme lüksümüz yok. Kim olursa olsun, hangi pozisyonda olursa olsun yollarımızı ayıracağız" dedi.

Sivas Valisi Davut Gül, 2016-2017 eğitim-öğretim sezonunun açılışı nedeniyle hayırsever Zeki Şahin tarafından Yıldızeli ilçesine bağlı Kavak köyüne yaptırılan 8 derslikli Zeki-Seyfi Şahin Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı. Törende konuşan Vali Gül, okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Buraya bir para harcanmış ama bunun dışında ciddi bir emek harcanmış. Çok nitelikli bir projesi var, o yüzden tebrik ediyorum. Ayrıca ismi çok güzel. Hem çocuğunun ismini koydu, hem kendi ismini koydu. Okul bahçesindeki bu çadır çok güzel. Bütün eğitim-öğretim açılışlarında protokol gölgede bekler, öğrenciler ve veliler güneşin altında bekler. Dolayısıyla şimdi çok daha güzel bir tablo var burada. Bizim tüm etkinliklerimizde olması gereken bir tablo olmuş. O yüzdende tebrik ediyorum" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI TESLİM ETME LÜKSÜMÜZ YOK"

Daha sonra darbe girişimine değinerek, asker, polis ve vatandaşın ortak mücadelesiyle bu toprakların işgalden kurtulduğunu ifade eden Vali Gül, "Okulların onarımını yaptık, eğitim-öğretime hazırladık. Bunlar çok önemli ama en önemli hazırlık içimize sızan terör örgütüne mensup öğretmenleri ayıklamaya başladık. Bu FETÖ ile başladı, PKK ile devam ediyor. Varsa diğer örgütleri içinde devam edecek. Bir şekilde FETÖ ve benzeri terör örgütlerine bulaşan öğretmen ve diğer kamu personelinin kamuda var olma imkanı yok. Bizim öğrencilerimizi bunlara teslim etme şansımız yok. Yeni 15 Temmuz'larla karşılaşmamak için kamu olarak, devlet olarak bizim üzerimize düşeni yapmamız lazım ki yapıyoruz. Şimdi, belli kriterler konuluyor. Nedir o kriterler? Şu kadar gün sendikalı olanı devlet meslekten ihraç ediyor. Daha az gün sendikalı olan veya atılmayan öğretmenler var bunların içerisinde idareci olanlarla yollarımızı ayırıyoruz, ayıracağız. Yani kimse şöyle bir şey demesin, 'Efendim ben hiçbir şey yapmadım, sadece 4 ay sendikalıydım. ya da Bank Asya'da şu kadar param vardı.' Kimse kusura bakmasın, bir idareci nereye para yatıracağını bilemiyorsa, 4 ay veya 8 ay sendikada bulunup nerede olduğunu bilemiyorsa bizim onlara çocuklarımızı, okullarımızı teslim etme lüksümüz yok. Kim olursa olsun, hangi pozisyonda olursa olsun yollarımızı ayıracağız. 'Efendim biz tanıyoruz çok iyi adam' diyenler oluyor, kusura bakmayın biz öyle tanımıyoruz. Bizim kağıt üzerinde gördüğümüz adam idarecilik yapamayacak adam, bizim kağıt üzerinde gördüğümüz adam öğrencilerin teslim edilmemesi gereken adam. Öğrencilerimizi temsil ettiğimiz insanlar bundan sonra pırıl pırıl öğretmenler olacak" dedi.

Vali Davut Gül, konuşmanın ardından okulun açılışını yaparak beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte sınıfları gezdi. Öğrencilerle sohbet eden Vali Gül, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders kitaplarıyla birlikte öğrencilerin masalarına bırakılan, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına' kitapçığının çok önemli olduğunu ifade ederek bu kitapçığın başucu kitabı yapılması tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Valisi Gül: Çocuklarımızı Örgütlere Bulaşanlara Teslim Etme Lüksümüz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement