Sivaslı Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Sivaslı Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Sivaslı Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Sivaslı Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali başladıUŞAK'ın Sivaslı İlçesi'nde, 30'uncu Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.

28.05.2016 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivaslı Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali başladı

UŞAK'ın Sivaslı İlçesi'nde, 30'uncu Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. Festivale katılan CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dileğimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten hangi iktidar olursa olsun, bakanlıkta hangi siyasal iktidar olursa olsun hiç önemli değil. Dileğimiz üreticinin sıkıntı çekmemesi, üreticinin tarımsal üretimde var olması ve yaşayabilmesi. Güzel günler hepimizin olsun dedi.

Sivaslı İlçesi'nde Evrenli Doğal Parkı'nda bu yıl 30'uncusu düzenlenen Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali'ne CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun ve CHP PM Üyesi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Sivaslı Kaymakamı Mutlu Akyol, CHP'li Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Nadi Sancar, partinin kadın ve gençlik kolları büyük katılım sağladı. Festivalde en güzel çilek yarışmasına katılan 17 üreticiye altın hediye edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telgrafı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Bekilli halk oyunları ekibinin halk oyunu gösterisi yapıldı.

BURADA SİYASET YAPMAYACAĞIM

Çilek Festivali'ne katılan CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, insanların toprağının ve yetiştirdiği ürünlerinde çok güzel olduğunu ifade ederek, Burada siyaset yapmayacağım. Belediyelerin etkinliklerinde sert siyasi söylemleri çok doğru bulmam. Çünkü belediyeler halka hizmet eden kurumlardır ve o etkinliklerde farklı siyasi görüşlerde farklı insanlarda olabilir. Ama doğruları söylemek, gerçekleri ifade etmekte, siyaset yapmıyoruz derken bunlardan kaçınmak ve sakınmakta doğru değil. Büyük emek verilen tarım çok zahmetli bir üretim. Bütün bir yıl gübreni, ilacını krediyle alırsın. Suyun parasını ödeyemezsin, elektrik ve evin ihtiyaçlarını borçlanırsın, kahveye gidersin cebinde çay paran yoktur onu da borçlanırsın. Şu ürünümü bir hasat edeyim, güzel ürün alır, biraz para kazanırım diyerek bu borçlarımı kapatırım, çoluk çocuğumun rızkını alırım diyerek para kazanma heyecanı yaşarsın, ama iş sektörde olmaz. Ürününü satmaya kalktığında eder fiyatı veren olmaz, sana verilen fiyatın karşısında ezilirsin dedi.

DEVLETİN ÜRETİCİYE DESTEĞİ ŞART

Üreticilerin mahsulünü dalında bırakamayacağını hasat etmek zorunda olduklarını ifade eden Sındır, Üreticilerimiz böyle bir kıskaç altında ürününü öyle bir fiyattan satmak zorunda kalır ki girdikleri bütün o gübre, ilaç, tohum, fide, elektrik ve su borçlarının bütün girdilerini karşılayacak gelir sahibi olamaz. Bu bir yıl, iki yıl olur üreticiler borcunu başka kredi kartları ile takla attıra attıra kapatır, işi götürmeye çalışır. Bu bir kısır döngü ve çıkmazdır. Bu çıkmazdan kurtulamaz ve sonunda üretimi bırakır, tarımı terk edersin. Devletin üreticilere desteği ile üründe kalite ve pazarda alıcı bulunur. Üreticiye gerekli bakanlık ve devlet desteği verildiğinde üretici ürününü eder fiyattan satar ve tüketici de ucuz fiyattan alır. Üreticinin ürününü satamayıp zor durumda kalması veya kazanması bizleri yönetenlerin doğru veya yanlış politikalarından oluşur. Dileğimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten hangi iktidar olursa olsun, bakanlıkta hangi siyasal iktidar olursa olsun hiç önemli değil. Dileğimiz üreticinin sıkıntı çekmemesi, üreticinin tarımsal üretimde var olması ve yaşabilsin. Güzel günler hepimizin olsun dedi.

Sivaslı'nın çileğin başkenti olduğunu belirten Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, Çilek Sivaslı'nın sembolü ve ilçemiz çileğin başkentidir. Ancak son yıllarda tarım politikalarında uygulanan yanlış uygulamalardan kaynaklanan üretim azalması ilçemizde de yaşanmaktadır. Yılda 8 bin ton çilek üreten ilçemizde üretim bin 700 tonlara kadar düştü. İlçemize büyük katma değer sağlayan çileğimiz yanlış para politikalarından dolayı üretimi azaldı. Geçen yıl belediye katkıları ile üreticiye fide dağıtımı yaparak çileğin başkenti unvanını korumaya çalıştık. Önümüzde ki yılda üreticimize 200 bin fide desteği vereceğiz dedi.

Sivaslı'da çilek üretiminin 45 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Kaymakam Mutlu Akyol ise, üreticilerin 45 yıldır sürdürdüğü emekle ilçeyi çilek diyarı haline getirdiğini, ancak mevsim şartları ve yaşanan don olaylarından dolayı geçmiş dönemlerde 4 bin dekarlara ulaşan üretimin 700 dekara düştüğünü söyledi. Sivaslı ilçesinde 17 çilek yetiştiricisinin katıldığı 'En Güzel Çilek' yarışmasında tüm üreticilere çeyrek altın hediye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivaslı Altın Çilek Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement