Sivaslı Şehit Üsteğmen Pürlü Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Sivaslı Şehit Üsteğmen Pürlü Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sivaslı Şehit Üsteğmen Pürlü Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cenazenin götürülüşü sırasında ayağı kayıp düşen cenaze mangasındaki bir asker ezilme tehlikesi geçirdi.

12.01.2011 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cami tabelasında şehidin isim ve rütbesinin doğru yazılmadığını gören bir kara pilot üsteğmen yazıyı silerek doğrusunu yazdı

ANKARA'da önceki gece eğitim uçuşu sırasında düşen Kara Havacılık Okul Komutanlığı'na bağlı helikopterde şehit düşen Kara Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü memleketi Sivas'ta gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 4 çocuklu ailenin tek erkek evladı olan Pürlü'nün cuma günü emekli olmayı bekleyen babasına sürpriz yapmaya hazırlandığı belirlendi. Cenazenin götürülüşü sırasında ayağı kayıp düşen cenaze mangasındaki bir asker ezilme tehlikesi geçirdi. Annesi şehitlikte oğlunu asker selamıyla uğurladı.

Ankara'da Kara Havacılık Okul Komutanlığı'ndan gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 model askeri helikopterin Gölbaşı İlçesi Tuluntaş Köyü yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Sivaslı 29 yaşındaki Kara Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü'nün cenazesi Sivas Asker Hastanesi morgundan alınarak, şehidin Halil Rıfat Paşa Mahallesi, Ray Blokları'ndaki baba ocağı önüne getirildi. Şehidin cenazesinin getirilmesi sırasında toplanan yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Ev önüne getirilen cenazeye sarılan yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin annesi Neşe Pürlü de tabuta sarılarak ağladı.

Acılı anneyi şehidin birliğinden gelen yakın silah arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Bir süre burada bekletilen cenaze daha sonra Ulu Cami'ye götürüldü. Camide namaz saati beklenirken şehidin tabutu başında silah arkadaşları sırayla nöbet tuttu. Cami tabelasında şehidin isim ve rütbesinin doğru yazılmadığı görünce bir kara pilot üsteğmen yazıyı silerek doğrusunu yazdı. Şehidin 12 yaşındaki yeğeni Mert Akbulut da uzun süre tabutun başından ayrılmadı. Bazılarının ise tabut başında beklerken gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Ulu Cami'de öğlen namazının ardından şehit için cenaze namazı kılındı. Cenazeye Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hamza Yerlikaya ve Selami Uzun, Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Muammer Bayram, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, şehidin babası Feyzi Pürlü, akrabası İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü, silah arkadaşları, yakınları askeri erkan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Cenaze programı sırasında Korgeneral Galip Mendi şehit babasının elini tutarken, yeğeni Mert Akbulut'u da öperek teselli etti. Şehidin birliğindeki arkadaşları şehit babasının elini öperek acısını paylaşmaya çalıştı. İl Müftüsü Yusuf Şahin'in kıldırdığı cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehit cenazesi top arabasına kadar taşındı.

TALİHSİZ KAZA

Cenazenin top arabasına konulması sırasında babası Feyzi Pürlü ile yakınları tabutuna sarılarak ağladı. Top arabasına konulan cenaze bir süre Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde yürütüldü. Cenazeyi uğurlamaya yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Yaklaşık eksi 8 derice civarındaki soğuk havada taşınan cenaze sırasında talihsiz bir kaza yaşandı. Cenazeyi taşımakla görevli askerlerin yer aldığı mangada bulunan ve top arabasının yanında yürüyen bir asker buzlu zemin nedeni ile kayıp düşünce, top arabası tekerinin altında kaldı. Askerlerin uyarısı ile araç durdurularak teker altından çıkarılan asker önce bir esnaf dükkanına götürüldü, ardından da ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Daha sonra top arabasından alınan şehidin naaşı cenaze arabasına konularak Yukarı Tekke Mezarlığı içerisindeki şehitliğe götürüldü. Burada şehit mezara götürülürken annesi Neşe Pürlü de askerlerle birlikte şehide selam durdu.

BABASINA SÜRPRİZ YAPACAKTI

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü Sivas'ta Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş.'de elektrik bölümünde işçi olarak çalışan babası Feyzi Pürlü'ye sürpriz yapmaya hazırlanıyordu. Kurumuna müracaatta bulunan işlemleri yapılan Feyzi Pürlü, bu hafta cuma günü emekliye ayrılacaktı. Bundan haberdar olan Üsteğmen Şükrü Pürlü, annesi Neşe Pürlü ile kısa süre önce yaptığı telefon görüşmesinde cuma günü haber vermeden Sivas'a gelerek babasına emekli olduğu gün sürpriz yapacağını söyledi. Ancak sürprizini gerçekleştiremeden yaşanan helikopter kazasında şehit düştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivaslı Şehit Üsteğmen Pürlü Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement