Sivasspor Kulübü Başkanı Otyakmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sivasspor Kulübü Başkanı Otyakmaz Açıklaması

Sivasspor Kulübü Başkanı Otyakmaz Açıklaması

"Yöneticilerimizi ve bizi haksız yere eleştiren taraflar var ve bunu özellikle ön plana çıkaran bazı gruplar olduğunu hissediyorum" "Eğer hedefleri Sivasspor’da görev almaksa bir kadro oluştururlar ve kamuoyuna kendilerini deklare ederler"

20.11.2014 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Yöneticilerimizi ve bizi haksız yere eleştiren taraflar var ve bunu özellikle ön plana çıkaran bazı gruplar olduğunu hissediyorum" dedi.

Otyakmaz, kulüp tesislerinde, kentte yayın yapan yerel televizyonlardan ikisinin ortak yayınında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sivasspor'un ligdeki kötü gidişatından dolayı kulüp yöneticilerin ve kendisinin eleştirilere maruz kaldığını belirten Otyakmaz, "Yöneticilerimizi ve bizi haksız yere eleştiren taraflar var ve bunu özellikle ön plana çıkaran bazı gruplar olduğunu hissediyorum" diye konuştu.

Bu kişilerin sayısının fazla olmadığını, kendilerini büyük göstermek için bir takım çabalar sarf ettiklerini dile getiren Otyakmaz, şunları kaydetti:

"Eğer hedefleri Sivasspor'da görev almaksa bir kadro oluştururlar ve kamuoyuna kendilerini deklare ederler. Çıkar derler ki:  Bu yönetim artık miadını doldurmuştur, Sivasspor'a verecek hiçbir şeyleri yoktur, bizler yeni bir oluşumuz, yeni bir kanla, şevkle Sivasspor'a hizmet etmek için hazırız. Çıkarlar ortaya, destek de bulurlar. Biz gerek duyarsak yarışırız, gerek duymazsak o arkadaşlarımıza teslim ederiz. Sivasspor'un içerisinde bulunduğu kötü anda bir tekme de onlar vurup, daha iyi bir hale getirmelerine imkan yok. Aksine takıma zarar veriyorlar ve haksız eleştiriler yapıyorlar."

Bazı yöneticiler hakkında menfaat elde ettiklerine dair yazılar okuduğunu ve bunlara inanmadığını ifade eden Otyakmaz, "Bu insanlar, yıllardır Sivasspor'a hizmet ediyorlar ve önemli bir mesai harcıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Sivasspor'a ekonomik anlamda destek olunması gerektiği anlarda en önemli desteği vermişlerdir" dedi.

Sivasspor'un iyi bir takım olduğunu ve bu dönemde bir takım şanssızlıklar yaşadığını vurgulayan Otyakmaz, "Bu şanssızlıkları yaşadığımız dönemde gizlice arkadan bıçaklamaya çalışan insanların var olduğunu görmek, dostumuzu ve düşmanımızı görmek açısından da bizim için çok önemli bir ders olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki yapıcı eleştirilerden gerekli dersi de çıkarttığımızı söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

"Sezona sıkıntılı bir süreçle başladık"

Teknik direktör Roberto Calos'un dünya kupasına yorumcu olarak katılmasının ve Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne katılıp katılamama stresi yaşamasının kırmızı-beyazlı ekibin sezon başında konsantrasyonunu bozduğuna dikkati çeken Otyakmaz, "Çünkü UEFA kupasına katılmış olsaydık, yaklaşık 20 gün önce takımın toplanmış olması gerekiyordu. Planımızı ona göre yapmıştık fakat katılamama durumu söz konusu olunca, takımı tekrar tatile gönderip, 20 gün sonra toparlandık. Bu sezona konsantre olma açısından hem futbolcularımız da hem biz de olumsuz bir etki yarattı" dedi.

Sivasspor'un geçen sezon ligi 53 puanla aynı puana sahip Trabzonspor'un averajla gerisinde 5. sırada tamamladığını anımsatan Otyakmaz, başarıyı yakalayan kadroyu Aydın Karabulut haricinde koruduklarını belirtti.

Geçen sezonki başarıyı yakalayacaklarını düşünerek lige başladıklarını dile getiren Otyakmaz, "Fakat yeni transferlerimiz olmasına rağmen futbolcularımız geçtiğimiz yıldan bir adım geride bir performans ortaya koydular. Maalesef şu ana kadar arzu ettiğimiz sonuçları elde edemedik" diye konuştu.

Otyakmaz, Sivasspor'un güçlü bir takıma sahip olduğunu, geride kalan haftalarda gol yollarında etkili olamaması nedeniyle sıkıntı yaşadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bursaspor maçı haricinde kötü oynadığımız maç yok. İyi oynuyoruz ama puan açısından maalesef kötü durumda olmamız bugün bu konuları konuşma zorunluluğunu getirdi. Geçmişte çok önemli başarılar yakaladığımız için insanlar 50 milyon avro bütçesi olan İstanbul takımlarıyla her sene korakor mücadele edeceğimizi, yarışacağımızı sanıyor ve arada sırada bunları geçip şampiyon olmamız bekleniyor herhalde. Gerçekçi olmak gerekiyorsa bu bir hayal. Bir jenerasyon yakalarsınız, onlarla iyi bir birliktelik sağlarsınız, iyi mücadele edersiniz bazen yarışa ortak olursunuz. O bütçelerle bizim takımımızın sürekli korakor mücadele etme şansı yok maalesef."

Ligdeki hakemlerin formsuz olduğunu savunan Otyakmaz, Sivasspor maçlarına adaletli hakem atamalarının yapılmadığını öne sürdü.

Hakemlerin kötü performans sergilediğini söyleyen Otyakmaz, "Tecrübesiz hakemlerin yapacağı hataları sineye çekmeye hazırım ama tecrübeli hakemlerin yapmış olduğu hata insanların psikolojisini bozuyor. Kritik maçlara daha tecrübeli hakem gelmesi gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Otyakmaz, Sivasspor taraftarlarından hakemlere yönelik kötü tezahüratta bulunmamalarını isteyerek, "Küfürden ziyade onları daha esprili bir dille, kulübümüz ceza almayacak bir şekilde protesto etme yöntemleri de mevcut" ifadesini kullandı.

"Hocamıza ve takımımıza sonuna kadar güveniyoruz"

Ligin 10. haftasında oynayacakları Balıkesirspor maçıyla takımlarındaki kötü gidişatın sona ereceğine yönetim olarak inandıklarını dile getiren Otyakmaz, "Biz hocamıza ve takımımıza sonuna kadar güveniyoruz. Milli maç arası bizim için yeni bir başlangıçtır ve yeni bir sezon gözüyle bakabileceğimiz bir atmosfere götürdü bizi. Bu takım inşallah sezona yeniden başlayıp, geçtiğimiz yıl ki performansı yakalayacaktır" diye konuştu.

Otyakmaz, teknik direktörleri Roberto Carlos'un vereceği rapor doğrultusunda ve kulübün imkanları ölçüsünde devre arasında ihtiyaç duyulan bölgelere 2-3 transfer yapılacağını ifade etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivasspor Kulübü Başkanı Otyakmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement