Siverek Sodes Gençlik Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Siverek Sodes Gençlik Merkezi Açıldı

Siverek Sodes Gençlik Merkezi Açıldı

Siverek İlim Kültür Derneği tarafından yürütülen, SODES kapsamında finanse edilen ‘Hayalini Kuruyoruz Gençlerle Yürüyoruz’ projesi faaliyetlerine başladı.

19.02.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek İlim Kültür Derneği tarafından yürütülen, SODES kapsamında finanse edilen 'Hayalini Kuruyoruz Gençlerle Yürüyoruz' projesi faaliyetlerine başladı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Hasan Çelebi Mahallesi'nde, SODES tarafından finanse edilen 'Hayalini Kuruyoruz Gençlerle Yürüyoruz' projesi faaliyetlerine başladı. Projeden ortaokul ve lise erkek öğrencilerinin faydalanabileceğini belirten Siverek İlim Kültür Derneği Proje Yöneticisi Mustafa Seval, "İlçemizde gençlerimizin boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirebilecekleri mekanlar bulunmamaktadır. Gençlerimiz boş zamanlarını kahvehaneler, internet cafe gibi ortamlarda gelecek kaygısı ve bir vizyona sahip olmaksızın bilinçsiz bir şekilde tüketmektedirler. Amacımız; gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmaktır" diye konuştu.

Seval, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hayalini Kuruyoruz Gençlerle Yürüyoruz projesi ile gerçekleşecek olan etkinlik, eğitim ve aktiviteler ile gençlerimizin sosyal yaşamda özgüveni yüksek, milli - manevi değerlere sahip, etkin bir birey olması öngörülmektedir. Bunun yanında risk altındaki gençlerimizin uygun olmayan alışkanlıklara ve eğilimlere kapılmaması için de boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, derslerini çalışabilecekleri, yeteneklerini geliştirebilecekleri imkanları sunmak amacıyla, Siverek SODES Gençlik Merkezi'ni oluşturduk. Bu gençlik merkezinde; 1 adet bilgisayar sınıfı, 1 adet Kütüphane ve kitap okuma salonu ile 1 adet etüt merkezi yer almaktadır. Projemiz TC Kalkınma Bakanlığının ve Siverek ilim ve kültür derneğinin desteğiyle Sosyal Destek Projesi kapsamında finanse edilmektedir. Desteklerinden dolayı Siverek Kaymakamı Hamza Erkal'a ve Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'a teşekkür ediyoruz." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek Sodes Gençlik Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement