Siverek'te Çanakkale Zaferi ve Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Siverek'te Çanakkale Zaferi ve Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Siverek\'te Çanakkale Zaferi ve Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 100. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18.03.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 100. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şehitlik mezarlığında başlayan kutlama programına İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Abdullah Özkantar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, daire amirleri, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ile şehit aileleri katıldı.

Program anıta çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün Anlam ve önemini konuşmasını 107. Topçu Alay Komutanlığı'ndan üsteğmen Aydın Babaoğlu yaptı. Babaoğlu, "Türk milletinin ulusal savaş tarihinde, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 100. yılının kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gurunu nu yaşamaktayız. Çanakkale zaferi kurtuluş savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu yüce Türk milletinin baş komutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. 300 bin askerimizin şehit olduğu bu savaşlarda cephanesi biten askerlerine karşı, 19.Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk, süngü tak emrini vererek, yıllarca Türk milletinin hafızasından silinmeyecek olan, ben size "taarruz etmeyi emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum "biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir sözlerini söylemiştir. Böylece o güne kadar tarihin yaşanmış en büyük siper savaşı başlamış ve uzun süren mücadeleler sonrasında ise bugün Anadolu topraklarında bağımsız olarak yaşamımızı sağlayacak olan büyük bir zafer kazanılmıştır. Bu duygularla bizlere büyük zaferin gurunu nu armağan eden, başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad olsun diyorum" dedi.

Şehitlik hatıra defterini imzalayan Kaymakam Erkal yaptığı konuşmada, "Tarih boyunca vatanı ve istiklali uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, aziz milletimizin şanlı evlatları olan hayatımız boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza attınız. Sizlerin hiçbir değerlerli ölçülemeyecek fedakarlıkları sayesinde bu güzel topraklarda, hür ve müstakil bir şekilde yaşayabiliyoruz. Birinci dünya harbinde, kurtuluş savaşında bu millet birçok neferini kaybetmişken, Çanakkale'de bir moral, zafer ve büyük bir gurur abidesi inşa ettiniz. Bu zaferle aynı zamanda harp sahasında bile düşmanınıza esirgemediğiniz merhamet ve şefkatle tüm insanlığa örnek oldunuz. Bizler bu inanç ve şuurla bu toprakları bize vatan bırakan şehitlerimizi başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Hatıra defterini imzalayan Kaymakam Hamza Erkal, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107.Topçu Alayı Komutanı Abdullah Özkantar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, daire amirleri, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ile şehit aileleri Şehitlikte bulunan şehitlere karanfil koydu. Çanakkale şehitleri için dua okundu. Ardından şehitlikte çam dikildi.

Şehitlikte sona eren program Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda devam etti. El-Cabir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam eden programda, günün anlam ve önemini 107. Topçu Alayı Bakım üsteğmen Mehmet Erhan Şenkaya yaptı. Konuşmanın ardından Yusuf Sami Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şiir okunurken, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise tiyatro gösterisi yaptı.

Tiyatro gösteriminden sonra yapılan slayt sunumunun ardından program sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te Çanakkale Zaferi ve Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement