Siverek'te 'Destekleme' Operasyonu: 8 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Siverek'te 'Destekleme' Operasyonu: 8 Gözaltı

Siverek\'te \'Destekleme\' Operasyonu: 8 Gözaltı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, usulsüz şekilde destekleme parası aldıkları öne sürülen çiftçilere yönelik 2010 başlatılan soruşturmada Danıştay'ın bloke koydurduğu 2 milyon lirayı çekebilmek için düzenledikleri sahte kararı Kaymakam Hamza Erkal imzasıyla bankaya gönderip para çektiği iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

02.10.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, usulsüz şekilde destekleme parası aldıkları öne sürülen çiftçilere yönelik 2010 başlatılan soruşturmada Danıştay'ın bloke koydurduğu 2 milyon lirayı çekebilmek için düzenledikleri sahte kararı Kaymakam Hamza Erkal imzasıyla bankaya gönderip para çektiği iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında kimlikleri saptanan 1'i ziraat mühendisi 8 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

Siverek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden usulsüz şekilde destekleme parası almak isteyen 204 kişiye yönelik 2010 yılında başlatılan soruşturma kapsamında Ziraat Bankası Siverek Şubesi'ne gönderilen 2 milyon liraya Danıştay kararıyla bloke konuldu.

'2 MİLYONLUK VURGUN İÇİN SAHTE DANIŞTAY KARARI'

İddiaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Ş.B. ile birlikte 8 çiftçi, blokeli paranın çekilebilmesi için Danıştay adına düzenledikleri sahte kararı Kaymakam Hamza Erkal imzasını kullanarak posta yoluyla Ziraat Bankası Siverek Şubesi'ne gönderdi. Şebeke üyeleri, bir süre sonra sahte kararın ulaştığı bankaya giderek para çekmeye başladı. Bankanın 5 çiftçiye 240 bin lira destekleme ödemesi yaptığı, evrakları hazırlanan 8 kişiye ise 285 bin lira ödeme yapacağı sırada alınan ihbarı değerlendiren polis, operasyon başlattı. Savcılık talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında isimleri açıklanmayan 8 kişi evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Polis, aralarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Ş.B.'nin de bulunduğu kimlikleri belirlenen firari 8 kişinin yakalanması için de çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siverek'te 'Destekleme' Operasyonu: 8 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement