Siverek'te Zazaca Konser ve İmza Günü - Son Dakika
Yerel

Siverek'te Zazaca Konser ve İmza Günü

Siverek\'te Zazaca Konser ve İmza Günü

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Zazaca müziğinin usta sanatçısı Mikail Aslan’ın albüm tanıtımı ve Şair Kadir Büyükkaya’nın imza günü düzenlendi.

06.04.2015 07:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Zazaca müziğinin usta sanatçısı Mikail Aslan'ın albüm tanıtımı ve Şair Kadir Büyükkaya'nın imza günü düzenlendi.

İlçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde saat 13: 00'da başlayan programın açış konuşmasını Sivil-Der Başkanı Vahap Bayram yaptı.

Programda konuşan şair Kadir Büyükkaya, katılımcılara teşekkür ederek, uzun yıllar sonra memleketine geldiğini ve burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Program sanatçı Mikail Aslan Zazaca şarkılarını söylemesiyle devam etti. Zazaca şarkılara katılımcılarda eşlik etti. Yaklaşık olarak bir saat süren konser sonrasında sahneye tekrar çıkan Şair Kadir Büyükkaya kendi şiirini okuyarak şiirinin hikayesini anlattı.

Konser sonrasında şair Kadir Büyükkaya katılımcılara 'Geceden Sabaha' adlı şiir kitabını tanıtımını yaparak hayranları ile paylaştı.

Sanatçı Mikail Aslan, güneşin adı (Venge Roy) isimli albümünü imzalayarak katılımcılara dağıttı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te Zazaca Konser ve İmza Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement