Siverekli Gençler Cehalete Savaş Açtı - Son Dakika
Güncel

Siverekli Gençler Cehalete Savaş Açtı

Siverekli Gençler Cehalete Savaş Açtı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek’te değişik okullarda okuyan öğrenciler düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile insanları kitap okuma alışkanlığına dikkat çekerek topluca kitap okudular.

22.11.2014 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Siverek'te değişik okullarda okuyan öğrenciler düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile insanları kitap okuma alışkanlığına dikkat çekerek topluca kitap okudular.

İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo'nun parkında bir araya gelen öğrenciler ve onlara destek veren vatandaşlar burada basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını grup adına Mehmet Şiyar Kayadağ okudu.

Kayadağ, "Kitap okuma alışkanlığı azaldıkça araştırmacı kimlikte kaybolur. İnsanlar aptal kutuya bağlı hale gelir. Zamanla insan televizyona benzer. Bu eylemde insanların neden kitap okumadığının sorgulanmasını amaçladık.

Okumak doğduğu andan itibaren birçok eğitim-öğretim süreci geçiren insan için en kolay en etkili öğrenme yoludur.

Bireyin sahip olduğu bilgilerin yüzde 80'nini okuyarak elde ettiğini düşünecek olursak toplumumuzda bu -oranın çok düşük olduğunu görürüz. Oysaki bu oranın gelişmiş ülkelerde yüzde 70-80'lerde olduğu görülmektedir. Bu yüksek okuma oranı gelişmiş toplumların gelişmişliğinin hasbelkader olmadığını, okuma oranının düşük olduğu bizim gibi toplumların geri kalmışlığının da kader olmadığı apaçık ortadır" dedi.

Yapılan basın açıklaması sonrasında öğrenciler ve vatandaşlar parkta oturarak kitap okudu.

Öğrenciler adına açıklama yapan İsmail Akbaba, "Toplumumuzun geri kalmışlığının en önemli kitaptan uzak kalışımızdır, elbette ki bizler inanarak bu cehaleti kıracağız ve bunun başlıca yolu kitap okumaktır. Onun için toplumumuzu kitap okumaya yönelterek, kitap okumaları için bu eylemi gerçekleştirdik. Eylemimizin amacı toplumuzun geri kalmışlığının öncelikle dile getirmek ve bu cehaletin tek anahtarı, tek geçiş kapısı kurtuluş yolunun da kitap olduğuna inanıyoruz" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siverekli Gençler Cehalete Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.


Advertisement