Sivil Savunma ve İtfaiye Okulu Mezunlarından Nefes Kesen Tatbikat - Son Dakika
Güncel

Sivil Savunma ve İtfaiye Okulu Mezunlarından Nefes Kesen Tatbikat

Sivil Savunma ve İtfaiye Okulu Mezunlarından Nefes Kesen Tatbikat

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulunda kurulan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünün ilk mezunları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı katkılarıyla nefes kesen bir tatbikata imza attı.

04.06.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulunda kurulan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünün ilk mezunları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı katkılarıyla nefes kesen bir tatbikata imza attı.

Her türlü yangın, afet ve yangın önlemleri konusunda profesyonelce eğitim alan 40 öğrenci İtfaiye Daire Başkanlığı ile birlikte gerçeğini aratmayan yangın ve kurtarma tatbikatı düzenledi. Tatbikata Büyükşehir Belediye Başkan V. Latif Karadağ, GAÜN Rektörü Yavuz Çoşkun, İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ve GAÜN senato üyeleri, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazlı Yılmaz, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Tatbikat birbirini takip eden olaylar halinde yapılırken bayan öğrencilerin performansı da dikkat çekti. Bayan öğrencilerinde aralarında bulunduğu itfaiye öğrencileri ilk önce yanan bir ahşap eve ve akabinde meydana gelen akaryakıt yangınını 3 koldan köpükle boğarak profesyonelce söndürdü. Daha sonra yanan bir LPG tüpüne nasıl müdahale edileceğini gösteren öğrenciler izleyicilerin beğenisini kazandı. Yangın tatbikatlarının ardından trafik kazası sonucu araç altında kalan küçük çocuğu annesi ve babasının feryatları altında kurtaran ekipler, araç içine sıkışan sürücüyü kurtarmak için son teknolojik malzemeler kullanarak aracı birkaç dakika içinde parçalayıp yaralıyı profesyonelce çıkararak sedyeye taşıdı. Katılımcılardan tam not alan öğrenciler tatbikatın son bölümünde okul binasında çıkan yangın sonucu üst katta mahsur kalan bir vatandaşı dağcı usulü ile sedyeye bağlayarak indirdi.

Tatbikat sonunda miğfer ve kasklarını çıkaran öğrencilerin çoğunluğunun bayan olması izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Yangın ve kurtarma olaylarına soğukkanlı olarak müdahale eden ve erkekleri aratmayan bayan itfaiyeci adayları bu kutsal meslekte biz de varız dedi.

Meslek yüksek okullarının önemine değinen GAÜN Rektörü Yavuz Çoşkun, "Gerçekten artık meslek yüksek okulları kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda hayatın içerisindeki birçok ara eleman eksikliğini tamamlamak açısından son derece önemlidir. Biz buna çok önem veriyoruz. Meslek yüksek okullarında gelişi güzel değil biraz daha özgün biraz daha önemli programlar hayatın içerisinde gereği olan programların açılmasına önem veriyoruz. İtfaiyecilik bunlardan biridir. Bugün itfaiyecilik ile ilgili programı izledik, tatbikatı izledik. Tabi sınıfta sadece slaytlar ve anlatılan derslerden ziyade uygulamalarla, tatbikatlarla öğrencilerin yetişmesi konusuna çok önem veriyoruz" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Latif Karadağ yaptığı açıklamada Gaziantep nüfusunun her geçen gün artığını buna paralel olarak gelişen teknoloji ile birlikte sanayi tesislerinin de büyüdüğüne işaret ederek, "Bu etkenleri göz önüne alırsak şehrimizdeki 'Yangın Riski' devamlı artmaktadır. Bu durumda yangınları söndürmek ve yangın riskini en az seviyeye indirmek için de çok iyi bir İtfaiye teşkilatının olmasının yanı sıra, konusunda uzman personel de çok önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ise vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek için daire başkanlığı olarak yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Uygulamalı eğitimini üstlendiğimiz Gaziantep Üniversitesi itfaiyecilik bölümü bu yıl ilk mezunlarını vermesi bizi çok sevindirmiştir. Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan genç itfaiyecilerimize hayatı boyunca başarılarının sürmesini temenni ediyorum. İtfaiye teşkilatımız modern hizmet binalarıyla, son teknolojik araç ve malzemeleriyle, konusunda uzman personelleriyle tatil, bayram ve gece gözetmeksizin 24 saat teyakkuz halinde halkımızın en zor anlarında bir telefon kadar yakınız. Bizim de hedefimiz Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında halka açık bir yönetim olmak. Bütün dairelerimiz halka, üniversitelere, sivil topluma herkese açık olacak. İnşallah bundan sonraki dönemde de üniversitemiz ve herkesle işbirliği halinde faaliyetlerimizi yürüteceğiz" diye konuştu.

Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazlı Yılmaz ise, "Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu, rektörümüzün sloganlaştırdığı parlayan yıldız Gaziantep Üniversitesinin, Oğuzeli'nden parlayan yıldızıdır. Bizler burada açmış olduğumuz programlarda öğrencilerimiz sadece sınıfta teorik eğitimle değil sizlerinde takip ettiği gibi bir fiil mezun olduktan sonraki karşılaşabileceği durumlarla öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Mezun olduktan sonra işe adaptasyon sürelerini minimuma indirmiş oluyoruz" açıklamasını yaptı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivil Savunma ve İtfaiye Okulu Mezunlarından Nefes Kesen Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement