Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat" Projesi - Son Dakika
Yerel

Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat" Projesi

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden ressamların katılımıyla "Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat" projesi, 17 24 Ocak 2015 tarihleri arasında Denizli'de yapılacak.

20.10.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden ressamların katılımıyla  "Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat" projesi Denizli'de yapılacak.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, Vakfın ile AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen proje kapsamında, Avrupa'dan ve Türkiye'den önemli sanatçıların 17-24 Ocak 2015 tarihleri arasında Denizli'de bir araya geleceği belirtildi.

Sivil toplum örgütleri arasında diyaloğu güçlendirmek, sanatsal ve kültürel faaliyetler ile farkındalık yaratmak, sivil katılımın güçlenmesine katkı, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek projede, İtalya"da faaliyet gösteren Associazione di Promozione Sociale Lunaria kuruluşu ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin (UPSD) ile ortak çalışmalarıyla bir atölye çalışması yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, UPSD ve Lunaria Derneği'nin belirleyeceği, Türkiye'den 9, AB'ye üye ülkelerinden 3 olmak üzere toplam 12 plastik sanatlar alanında faaliyet gösteren sanatçının "her türlü ayrımcılık ve nefret söylemiyle mücadele" tematik alanında eserler üretecekleri kaydedildi.

Proje kapsamında atölye çalışmasının yanısıra sohbet toplantısı, sanat günleri etkinlikleri ile sanatçıların ürettikleri eserlerin önce Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ev sahipliğinde Denizli'de, ardından UPSD ev sahipliğinde İstanbul'da sanatseverlerle buluşacağı bildirildi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement