Sivil Toplum Kuruluşlarından "Karabağ Deklarasyonu" - Son Dakika
Yerel

Sivil Toplum Kuruluşlarından "Karabağ Deklarasyonu"

Iğdır'da bir araya gelen 10 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 1915 olayları ve Karabağ'ın işgaline karşı deklarasyon yayınladı.

11.11.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da bir araya gelen 10 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 1915 olayları ve Karabağ'ın işgaline karşı deklarasyon yayınladı.

İlk toplantılarını 30 Ekim'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapan kuruluşlar, 1915 olayları ile Karabağ işgaline karşı mücadeleyi öngören ikinci toplantılarını Iğdır'da yaptı.

Karabağ Özgürlük Teşkilatı Genel Başkanı Akif Nağı, özel bir toplantı salonunda yaptığı konuşmada, farklı ülkeleri gezerek çeşitli dillerde basılmış kitapları dağıttıklarını, toplantılar düzenleyerek Ermeniler'in Karabağ'da gerçekleştirdiği soykırım ve işgali farklı toplumlara anlattıklarını söyledi.

Bu yolda en önemli destekçilerinin Türkiye olduğunu, her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirten Nağı, şöyle devam etti:

"Azerbaycan da Türkiye'nin en zor zamanlarında yanında olacaktır. Karabağ sorunu sadece Azerbaycan'ın değil Türkiye'nin de sorunudur. Karabağ'ın anahtarı Türkiye'dedir. Türkiye Azerbaycan'a gerekli desteği verirse Karabağ sorunu çözülecektir. Türkiye Rusya'ya söylemelidir, 'siz Ermenistan'a destek verirseniz biz de Azerbaycan'a destek vereceğiz.' Savaş yardımından tutun teknik desteğe kadar. Bu desteği biz açık şekilde Türkiye'den bekliyoruz" dedi.

Nağı, Ermeniler'in Karabağ ve civarındaki 7 yerleşim birimini katliam yaparak işgal ettiğini savundu. Karabağ gerçeklerinin dünyaya anlatılması yönünde çalışmalar yaptıklarını anlatan Nağı, "Biz gerçekleri dünyaya duyuruyoruz ki bizim hakkımızı bilsinler, Ermeni haksızlığını tanısınlar ve yarın Azerbaycan kendi topraklarını, Karabağ'ı işgalden savaş yoluyla geri aldığında da dünya bilsin ki gerçek bizim tarafımızdadır, hak bizim tarafımızdadır. Biz kendi topraklarımızı özgür ediyoruz" dedi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbey de Karabağ gerçeklerini dünyaya bildirmek için ellerinden geleni yapacaklarını, bu savaşta haklının Azerbaycan olduğunu dünyaya ispatlayacaklarını anlattı.

Toplantının ardından, deklarasyon yayınlanarak bir sonraki toplantıda mücadelenin ilkeleri ve işleyişinin belirlenip, hareketin isminin de açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivil Toplum Kuruluşlarından 'Karabağ Deklarasyonu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement