Sivil Toplum Kuruluşlarından "Soma" Eylemi - Son Dakika
Güncel

Sivil Toplum Kuruluşlarından "Soma" Eylemi

Sivil Toplum Kuruluşlarından "Soma" Eylemi

Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi andı.

13.05.2016 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi andı.

Antalya'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonum (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği üyesi yaklaşık 100 kişi, Soma'da 2 yıl önce meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi anma eylemi düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, bir süre çeşitli sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, Soma'da hayatını kaybeden madencileri saygı ile andıklarını kaydetti.

Yaşanılan acıları unutturmamak için alanlarda olmaya devam edecekleri açıklayan Aybar, "Soma gibi büyük bir facianın ardından yürütülen, gerçek sorumluların yargılanmadığı, sorumluların görünen bir kısmının yargı önüne çıkarıldığı dava kamuoyunu tatmin etmekten uzaktır. Güvencesiz, sendikasız ve kayıt dışı çalıştırılmak istemiyoruz" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından bir süre alanda durduktan sonra eyleme son verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivil Toplum Kuruluşlarından 'Soma' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement