Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine Dokuma Alanı Gezdirildi - Son Dakika
Yerel

Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine Dokuma Alanı Gezdirildi

Antalya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Dokuma Fabrikası alanında incelemelerde bulundu.

15.02.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Dokuma Fabrikası alanında incelemelerde bulundu.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dokuma Fabrikası'nın ve çevresindeki yeşil alanının, Antalya kazandırılması amacıyla meclis kararıyla oluşturulan çalışma grubu, söz konusu yerle ilgili önerileri almaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, söz konusu fabrikanın tarihi, tahsisi ve ne yapılacağıyla ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcilerine bilgi verdi.

Dokuma Fabrikası'nın temelinin dönemin cumhurbaşkanı Celal Bayar ve başbakanı Adnan Menderes'in katıldığı bir törenle 1956'da atıldığını anımsatan Tütüncü, "Fabrikada üretim 1961'de başlamış, 1985'te zarar ettiği gerekçesiyle Özelleştirme İdaresi'ne devredilmiş. Fabrikanın faaliyeti 2003'te durdurulmuş. Özelleştirme İdaresi, 2005'te Dokuma arazisini Kepez Belediyesi'ne tahsis etmiş" ifadesini kulandı.

Tütüncü, 488 dönümden oluşan Dokuma arazisinin hukuki süreci ve imar planıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Başkan Tütüncü, yeşil alana ilişkin niyetlerini şöyle açıkladı:

"Niyetimiz, bir an evvel vakit kaybetmeden fabrika binasını, depoları, idari binayı, sosyal tesisleri, kreş binasını çeşitli fonksiyonlar yükleyerek, herhangi bir bina yıkmadan, yeni bir bina yapmadan, tek bir ağaç kesmeden ve  bitki dokusuna zarar vermeden, Dokuma'yı hatıralarıyla geleceğe taşımaktır. Burada neler yapılması gerektiğini, çalışma grubunun ortak aklın harmanlanması sonucu ortaya çıkaracağı yol haritasıyla belirleyeceğiz. Yeni bir bina eklemeden, var olan peyzajına zarar vermeden Dokuma'yı, hatıralarıyla tarihin canlı bir tarihi olarak geleceğe taşımak kararlığındayız."

Tütüncü, 250 bin metrekarelik ticari alanda ne yapılacağıyla ilgili ise şunları kaydetti:

"Ticari alanda herhangi bir imar değişiklikle ilgili adım atmamız söz konusu değil. Hukuken de imar değişikliği yapmamız mümkün değil. Davalar neticelendikten sonra yeşil alanda göstermiş olduğumuz hassasiyeti, ticari alanda da göstereceğiz. Ticari alan kent adına nasıl kullanılırsa faydalı olur zemininde bir çalışma grubu oluşturacağız. Tüm Antalyalılarla ticari alanda ne yapılabileceğini konuşmayı arzu ediyoruz.  Orada bir alışveriş merkezi, otel, rezidans, ticari bir fonksiyon yapmaya  gönüllü değiliz.  Önerimiz, burada uluslararası bir kongre merkezi olmasıdır. Bu sadece bizim düşüncemizdir."

Başkan Tütüncü, daha sonra katılımcıları fabrika binasını, yeşil alanları, depoları ve idari binayı gezdirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine Dokuma Alanı Gezdirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement