Sivkon Genel Başkanlığı'na Yeniden Toprak Seçildi - Son Dakika
Güncel

Sivkon Genel Başkanlığı'na Yeniden Toprak Seçildi

Sivkon Genel Başkanlığı\'na Yeniden Toprak Seçildi

Merkezi İstanbul'da bulunan, kısa adı 'SİVKON' olan Sivas Konfederasyonu'nun başkanlığına yeniden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak seçildi.

04.10.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi İstanbul'da bulunan, kısa adı 'SİVKON' olan Sivas Konfederasyonu'nun başkanlığına yeniden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak seçildi.

SİVKON'UN Olağan Genel Kurulu toplantısı Avcılar'daki Gümüşpala Mahallesi Paşaeli Kent Parkı'nda yapıldı. Kongreye CHP İstanbul Milletvekilleri; Ali Şeker, Didem Engin, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP PM üyesi Fevzi Gümüş, İstanbul 3'üncü bölge CHP milletvekili aylarından bir bölümü de katıldı. Divan Başkanlığı'nı Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Mert'in yaptığı genel kurulda konuşan, SİVKON Başkanı Dr. Handan Toprak, Türkiye'de toplumsal beraberlik ve beraberliğe günümüzde her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Başkan Toprak, Sivas'ın ulusal Kurtuluş Savaşı'nın başladığı Anadolu halklarının görülmemiş bir anlayış ve özveriyle bir araya geldiği, emperyalizme karşı ulusal mutabakatın sağlandığı, Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan ulusal birlik ve bütünlüğün kurulduğu, bir kent olduğunu söyledi. Toprak, "Hiçbir olayın 4 Eylül 1919'un misyon ve hatırasını Sivas'tan silmeye ve unutturmaya gücü yetmeyecektir. SIVKON'un önem ve görevi çok sayıdaki Sivas derneklerinin bütünleştirilmesi koordinasyonu ile sınırlı değildir. Gerçek amacımız 4 Eylül'de olduğu gibi Sivas'tan başlayarak bütünlüğü korumak ve sağlamlaştırmaktır. SİVKON, ayrım gözetmeksizin bu ülkede yaşayan her yurttaşı kucaklamanın merkezi olacaktır" dedi. Yaklaşık 180 delegenin oy kullandığı Genel kurulda, SİVKON Başkanlığına yeniden aynı zamanda Avcılar Belediye Başkanı olan Handan Toprak seçildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivkon Genel Başkanlığı'na Yeniden Toprak Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement