Sivrihisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı - Son Dakika
Güncel

Sivrihisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı

Sivrihisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı törenlerle kutlandı.

20.09.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivrihisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı törenlerle kutlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Hükümet Konağı önünde düzenlenen programın, Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladığı belirtildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'nün, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dediği gibi 'Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız'. Vatanımızın milli iradesine, birliğine, beraberliğine, kasteden kan döken hainlerle daha önce canımız pahasına mertçe nasıl mücadele ettiysek yine tek yürek olup, mücadeleye devam ediyoruz. Bun-dan kimsenin şüphesi olmasın. 95 yıl önce bugün yunan ordusu tarafından kuşatılan ilçemizi işgalden temizleyen ecdadımızla ne kadar övünsek azdır.

Sivrihisar işgale boyun eğmemiş, özgürlük için ölmeyi yeğlemiş, vatanı, milleti, bayrağı için gerektiğinde canını, gerektiğinde malını feda eden kahramanlar diyarıdır. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin ve milletimizin evlatları önünde saygı ile eğiliyor, Sivrihisar'ın bir evladı olarak bizlere böylesine güzel bir memleket bırakan kahraman ordumuzu, dedelerimizi, ninelerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum." dediği ifade edildi.

Törene Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Yarbay Mustafa Arlı, Sivrihisar Cumhuriyet Savcısı Faruk Güneş, Emniyet Müdürü İlhan Sarıca, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivrihisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement