Sivrihisar'ın 'Hakık'larını Anlatan Kitap Çıkardı - Son Dakika
Yerel

Sivrihisar'ın 'Hakık'larını Anlatan Kitap Çıkardı

Sivrihisar\'ın \'Hakık\'larını Anlatan Kitap Çıkardı

Emekli Astsubay Necmi Günay, doğduğu Sivrihisar İlçesi’nin 'Hakık'ları Mehmet Ayaş, Kemal Kara ve Hasan Hüseyin Varişli’nin hikayelerini “Sivrihisar’ın Gülleri Hakıklar (Aşık’lar)” adlı kitapta topladı.

20.03.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli Astsubay Necmi Günay, doğduğu Sivrihisar İlçesi'nin 'Hakık'ları Mehmet Ayaş, Kemal Kara ve Hasan Hüseyin Varişli'nin hikayelerini "Sivrihisar'ın Gülleri Hakıklar (Aşık'lar)" adlı kitapta topladı. Kitabını '3 Hakık' fotoğrafları ile süsleyen Necmi Günay "Bunlar günümüzün Nasrettin Hoca'ları olarak tanıyor. Anne tek babaları ayrı olan Mehmet, Kemal, Hasan'a anneleri ölünce halk baktı" dedi.

Daha önce gezi-inceleme olan "Rotamız Yedi Güller; hayırlı günler" adlı bir kitabı olduğunu vurgulayan Günay, Mehmet, Kemal ve Hasan'ın yaşadıkları olayları, sözleri ile halkın çok sevildiğini bu '3 Hakıkları' kitap haline getirdiğini söyledi.

Kitabın ön sözünü yazan Doç. Dr. Levent Gökdemir de; "Küreselleşmenin tüm hızıyla yaşandığı ve manevi, kültürel, insani ve yerel değerlerimizi önemsizleştirip unutturmaya çalıştığı günümüzde bunun gibi ve devamı gelecek olan eserlere çok ihtiyacımız var" diyerek aşıkların önemini vurguladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivrihisar'ın 'Hakık'larını Anlatan Kitap Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement