"Siyasetçiye Saldırı, Demokrasi ve Halkın İradesine Saldırıdır" - Son Dakika
Yerel

"Siyasetçiye Saldırı, Demokrasi ve Halkın İradesine Saldırıdır"

"Siyasetçiye Saldırı, Demokrasi ve Halkın İradesine Saldırıdır"

ÇÖZÜMDER Genel Başkanı avukat Ercan Ezgin, siyasetçilere yönelik yapılan saldırıların demokrasiye ve halkın iradesine yapılan saldırılar olduğunu söyledi.

10.10.2016 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm İçin Sivil İnsiyatif Derneği (ÇÖZÜM-DER) Genel Başkanı avukat Ercan Ezgin, Ak Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun, evinin içerisinde, çocuklarının gözleri önünde hunharca öldürülmesini sert dille kınadı.

"BU SALDIRIYI BAŞTA HDP OLMAK ÜZERE TÜM SİYASİ PARTİLER NET ŞEKİLDE LANETLEMELİ"

Bu cinayetin kesinlikle, siyasi düşünce farkından kaynaklanan bir siyasi cinayet olduğunu dile getiren Ezgin, siyasilere yapılan saldırıların, siyasete, demokrasiye ve halkın iradesine yapılan saldırılar olduğunu belirterek şunları söyledi:

"1-)Ak Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, evinin içerisinde, çocuklarının gözleri önünde hunharca şehit edildi. Bu cinayet kesinlikle, siyasi düşünce farkından kaynaklanan bir siyasi cinayettir. Siyasilere yapılan saldırılar, siyasete, demokrasiye ve halkın iradesine yapılan saldırılardır. Siyasilere yapılan saldırılara, başta HDP olmak üzere tüm siyasi partilerin net bir şekilde kınaması ve lanetlemesi lazım gelir. Bunun yapmayan siyasi partiler kendilerini inkar etmiş olurlar. Kendi varlık sebeplerini ve kendi meşruiyetlerini yok etmiş olurlar..
2-)Ağzından barışı eksik etmeyip, sürekli savaşmak, insan öldürmek, kan akıtmak, özgürlük diyerek sürekli halkı ve halkın iradesini esir almak nasıl bir ruh ve vicdan hali?
3-)Şunu kesinlikle unutmasınlar, onlar gibi düşünmeyen, onların tahakkümünde olmayan milyonlarca Kürt vardır. Bu Kürtler öldürmekle bitmez, aksine öldürüldükçe çoğalırlar.
Kürtler kesinlikle demokrasi, özgürlük ve çoğulculukla bağdaşmayan, mutlak itaate dayanan, tek adam, tek parti ve tek ideoloji dayatmalarını kabul etmezler.
4-) Ak Partili siyasilere bölgede yapılan saldırılar ilk değil ve sonda olmayacak gibi.. Devletin yanında zulmün karşısında olmanın bedeli bu kadar ağır olmamalı, siyasetçiler bunun bedelini canıyla ödememeli.. Buradan bu siyasi cinayetlere karşı ulusal ve uluslararası tüm insan hakları kuruluşlarına, STK'lara sesleniyoruz. Bir Kürt siyasetçi sırf farklı düşünüyor diye katledildi. Katil devlet sloganı atanlar, katil PKK olunca neden susarlar, kınamazlar, dilsiz şeytan olup, insani ve vicdani sorumluluklarını yerine getirmezler..
5-) Şemdinli'de de dün 10'u asker olmak üzere 15 şehidimiz var. Allahtan rahmet diliyoruz.

"ÇOK ZALİMCE ÜLKEMİZE SALDIRIYORLAR"

PKK, FETÖ ve DAİŞ aynı üst aklın sevk ve desteğiyle çok zalimce ülkemize saldırıyorlar. Onlara uçak ve helikopterlerle silah veren, Avrupa'nın göbeğinde çadır açtıran ve lojistik destek veren ülkelerdir bu üst akıllar. Bu örgütler 15 Temmuz yenilgisinin, hendek ve çukur hezimetinin, başarılı geçen Fırat kalkanı operasyonun intikamını alıyorlar. Türkiye'yi terörle dize getirmeye, hizaya getirmeye, diz çöktürmeye, Musul ve Celabrus'tan uzak tutmaya yönelik saldırılardır.
6-) Devlet artık PKK'ya karşı savunma değil, 3200 metre rakımlarda "Taarruz Stratejisini" uyguluyor. Bu operasyonlara yıllardır PKK tarafından propaganda malzemesi yapılan, ulaşılamaz, efsaneleşmiş yüksek dağların ulaşılabildiğini gösteren operasyonlardır.
7-) PKK, açtığı bütün cephelerde hem bu savaşı hem de Kürtleri kaybetmiştir. Çözülmeleri önlemek, moral seviyesini yüksek tutmak için can havliyle son saldırılarını yapıyor.

"ALLAH'IN İZNİYLE KAYBEDİYORLAR"

PKK başta şehirlere taşıdığı kirli çukur ve hendek savaşlarında ağır bir yenilgi aldı, halktan da destek alamadı, binlerce kayıp verdi. PKK'nın güneyimizde kurmak istediği koridor, başarılı geçen Fırat Kalkanı operasyonuyla imkansız hale geldi. PKK dağlarda da devletin savunma değil taarruz stratejisiyle de büyük kayıplar verdi. Ancak şu hususu da kimse unutmasın, Türkiye'ye Kürdüyle ve Türküyle bu kadar ağır bedeller ödeten bu kirli savaşı başlatanlar hem bu savaşı hem de bu halkı kaybetmeye mahkumdurlar ve Allahın izniyle de kaybediyorlar."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Siyasetçiye Saldırı, Demokrasi ve Halkın İradesine Saldırıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement