Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

BBP'yi sırasıyla Hüda Par, Saadet Partisi, MHP, DSP, DP, AK Parti ve CHP heyetleri ziyaret etti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül: "Türkiye'de illegal hangi çete, hangi yapı varsa 'bu illegal suçu işleyen bizdendir' diye kimsenin gözünü kapamaya hakkı yok. Eğer bir suç varsa bu suç cezasını.

29.07.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP'yi sırasıyla Hüda-Par,  Saadet Partisi, MHP, DSP, DP, AK Parti ve CHP heyetleri ziyaret etti.

Parti genel merkezinde bayramlaşmaya gelen siyasi parti temsilcilerini, BBP Genel Başkan Yardımcıları Haşim Yanar, Ünsal Karabulut, MKYK üyesi Mehmet Türksoy ve Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Recep İnan kabul etti.

BBP'ye ilk ziyareti Hüda-Par Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet gerçekleştirdi.

Ziyarette, BBP Genel Başkan Yardımcısı Yanar, yurt içinde ve yurt dışında yaşanan üzücü olaylar nedeniyle bayramı buruk karşıladıklarını ifade etti.

Soma'daki maden faciası, terör örgütü PKK tarafından çocukların kaçırılması ile gözaltılar nedeniyle İstanbul Adliyesi önünde ailelerin beklemesi gibi gelişmelerin kendilerini üzdüğünü belirten Yanar, Filistin ve Irak başta olmak üzere İslam dünyasındaki acıların son bulması temennisinde bulundu.

Hüda-Par Genel Sekreteri Yavuz da İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıların son bulması gerektiğini belirterek, bunun için Filistin'e gıda yardımının yanında silah yardımının da yapılması gerektiğini savundu.

BBP'ye ikinci ziyareti Saadet Partisi Genel Sekteri Tacettin Çetinkaya, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Vural ve Ankara İl Başkan Yardımcısı Abdullah Şahan'dan oluşan Saadet Partisi heyeti gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Genel Sekteri Çetinkaya, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kınadığını belirterek, Müslüman ülkelerin liderlerinin İsrail'e karşı gerekli tepkiyi göstermediklerini ileri sürek, eleştirilerde bulundu.

BBP'ye üçüncü ziyareti MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK üyeleri Sema Doğan ve Halil Öztürk'ten oluşan heyet yaptı. Karakaya, bayramlaşmalarda iyilik temennilerinde bulunduklarını ama bunların temennilerde kaldığını ifade etti.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve konsolosluk çalışanları ile ailelerinin IŞİD'in elinde olduğunu anımsatan Karakaya, gidişatı hiç iyi görmediğini söyledi.

MHP heyetinin ardından BBP, sırasıyla DSP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Kul ve Dilara Tambova ile DP Genel Sekreteri Ertan Küçükay ve Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe'den oluşan siyasi parti heyetlerini ağırladı.

-AK Parti'den ziyaret

BBP'ye, AK Parti'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Sarıduman, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aydın'dan oluşan heyet ziyarette bulundu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yanar'ın "paralel yapı"ya yönelik operasyonlarla ilgili rahatsızlığını dile getirmesi üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, operasyonun Emniyet ve savcılığın talimatıyla gerçekleştirildiğini belirterek, zamanlamasının ve çerçevesinin bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların hepsinin suçlu ya da hepsinin suçsuz olduğu değerlendirmesinin yargıya bırakılması gerektiğini ifade eden Gül, bazı milletvekillerinin gözaltındakilere destek için adliyede sergiledikleri tavrın olayı sulandırmak ve algı yönetimi niteliğindeki hususlar olduğunu dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, "Türkiye'de illegal hangi çete, hangi yapı varsa 'bu illegal suçu işleyen bizdendir' diye kimsenin gözünü kapamaya hakkı yok. Eğer bir suç varsa bu suç cezasını bulacaktır. Selçuklular'dan itibaren bin yıldır bu coğrafyada devletin içerisinde illegal yapılanmaya bu devlet, bu millet asla müsaade etmemiştir. Bu millet bu devleti sokakta bulmadı. Üç beş kişiye de asla emanet etmeyecektir. Türkiye'nin ulusal güvenliğiyle ilgili bu konuda gereken cezasının yargı nezdinde verileceğine inanıyorum" diye konuştu.

-CHP heyetinin ziyareti

Partiler arası bayramlaşma kapsamında BBP'yi en son Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, PM üyeleri Gaye Uskuer ile Umut Akdoğan'dan oluşan CHP heyeti ziyaret etti.

Halıcı, Gazze'de yaşananları üzüntüyle takip ettiklerini ve İsrail'i kınadıklarını ifade ederek, huzur ve refah ortamının gelmesi temennisinde bulundu.

Bayramda güzel şeyler konuşulması gerektiğini dile getiren Halıcı, Cumhurbaşkanı seçimlerinin daha özgür ve daha huzurlu bir Türkiye'ye vesile olmasını diledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement