Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

Aralarında MHP'nin de bulunduğu bazı partiler, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu: "(Gezi soruşturmasında, Kılıçdaroğlu'nun 'şüpheli' olarak isminin geçtiği iddiası) Bu cüretin bir sonucu olmaz. Türkiye'de, Gezi'yi terör örgütü grubuna sokup, ana muhalefet partisinin liderini de buna iliştirmeye kalkmak sonuç vermeyecek bir girişim, harekettir" MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: "Tezkereyi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, milli güvenliğin sağlanması noktasında elinin güçlenmesi şeklinde değerlendirdik.

05.10.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Gezi eylemleriyle ilgili soruşturmada "şüpheli" olarak isminin geçtiği iddialarına ilişkin, "Bu cüretin bir sonucu olmaz. Türkiye'de, Gezi'yi terör örgütü grubuna sokup, anamuhalefet partisinin liderini de buna iliştirmeye kalkmak sonuç vermeyecek bir girişim, harekettir" değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Karşılıklı bayram tebriğinin ardından konuşan Erdoğdu, Türkiye'nin bölgesinde yaşananlar nedeniyle kaygı içinde olduklarını, tezkerenin, IŞİD'le mücadelenin ötesinde, Türkiye'yi sıcak savaşa ve Suriye'deki rejim değişikliği ortamına sürükleyeceğini düşündüklerini savundu.

Tezkerenin içeriğinin çok geniş olduğunu ifade eden Erdoğdu, "Keşke MHP de tezkereye hayır deseydi" dedi.

Mevlüt Karakaya da tezkerede bazı risklerin bulunduğunu ancak MHP'nin bu konuyu ulusal bir güvenlik meselesi olarak gördüğünü söyledi.

MHP'nin tezkereye "evet" diyerek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin elini dışa karşı güçlendirme amacının olduğunu vurgulayan Karakaya, tezkerenin uygulanması noktasında oluşabilecek risklerin takipçisi olacaklarını ifade etti.

MHP'nin de CHP gibi Türkiye'nin komşularının toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirten Karakaya, "Tezkereyi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, milli güvenliğin sağlanması noktasında elinin güçlenmesi şeklinde değerlendirdik. Risklerinin farkındayız, bunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.

-"ABD'nin itham etmesine gerek yok"

Ziyarette, basın mensuplarının, "ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, özür diledi. Bu konudaki yorumunuz ne olacak?" sorusunu yönelttiği Erdoğdu, "ABD daha önce de 'IŞİD'e lojistik destek, sınırların açılması, silah yardımları' konusunda Türkiye'yi itham etmişti. Ayrıca, ABD'nin itham etmesine gerek yok, CHP milletvekilleri, TBMM tutanaklarını inceleyin aylardan beri çırpınıyorlar orada, 'yapmayın' diye. Delilleriyle, belgeleriyle, resimleriyle, yapılan lojistik desteği, sınırların nasıl açıldığını, Türkiye'de kurulmuş olan hastanelerde IŞİD militanlarının tedavi edildiğini, toplu namaz kılındığını, tırlarla silah gittiğini söylüyorlar" yanıtını verdi.

"ABD bizden özür diledi. Bunu ben, ciddiye alacak bir şey olarak görmüyorum" diyen Erdoğdu, önemli olanın Türkiye'nin bu lojistik desteği yapıp yapmadığının olduğunu kaydetti.

Aynı soruya Mevlüt Karakaya da "Muhalif grupların, IŞİD'in desteklendiği noktasında zaten aylardır iddialar var. Belgeler kamuoyunda yayınlandı. Bu noktada tekrar bir özür dilenmesi, Amerika'nın ali menfaatleri gereği yapılmış bir geri dönüş, bir algı operasyonu olabilir" cevabını verdi.

-"Buna izin vermeyiz"

"Gezi soruşturmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' ile suçlanıyor. Soruşturmayı yürüten de Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'ya daha önce iddianame hazırlayan bir savcı. Bununla ilgili değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusuna, Erdoğdu, şu yanıtı verdi:

"Bu ilk değil, bundan önce de pek çok demokratik, ilerici hareket, kişi hakkında da bu iddialarda bulunuldu. Böyle bir cüreti göstermesi Genel Başkanımız hakkında... Bu cüretin bir sonucu olmaz. Türkiye'de, Gezi'yi terör örgütü grubuna sokup, anamuhalefet partisinin liderini de buna iliştirmeye kalkmak sonuç vermeyecek bir girişim, harekettir. Eğer öyle ise burada hepimiz teröristiz. Çünkü hepimiz, CHP Genel Başkanımızın Gezi olaylarındaki tavrının, görüşlerinin, bütün eylemlerinin arkasındayız. Buna kimsenin böyle bir şey yapmaya gücü yetmez. Bu girişim de gereken cevabı alacaktır. Gezi nedeniyle, anamuhalefet partisinin liderini 'şüpheli' sözcüğüyle yan yana getirip, Gezi'ye de terör örgütü demek, hukuk devletini ortadan kaldırmaya yönelik güçlerin nasıl bir faşizm özlediklerinin açık ifadesidir. Yok öyle şey, buna izin vermeyiz."

Mevlüt Karakaya da aynı soruya "İleri demokrasinin bir çıktısı, ciddiye almayın" yorumunda bulundu.

Erdoğdu da "Ben de ciddiye almıyorum" karşılığını verdi.

-Diğer ziyaretler

Öte yandan, CHP'ye, Demokratik Sol Parti (DSP), İşçi Partisi (İP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi (SP)  heyetleri de ayrı ayrı bayram ziyaretinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ve CHP'li Parti Meclisi (PM) üyesi kadınlar tarafından karşılanan heyetlere kolonya, çikolata ve çay ikram edildi.

Ağırlıklı olarak Türkiye'nin dış politikasının konuşulduğu ziyaretlerde, Erdoğdu, parti temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement