Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, "Ümit ederiz ki kısa, çok uzun olmasa bile en azından Türkiye'ye nefes aldıracak, birlikte çalışma imkanını verecek olan bir koalisyon kurulur" dedi.

18.07.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, "Ümit ederiz ki kısa, çok uzun olmasa bile en azından Türkiye'ye nefes aldıracak, birlikte çalışma imkanını verecek olan bir koalisyon kurulur" dedi.

Karamollaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, GİK ve Mahalli İdareler Komisyonu üyesi Mustafa Erkut Aşar ve Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacı Abdullahoğlu, parti genel merkezine gelen siyasi partilerin temsilcileriyle bayramlaştı.

Ortadoğu bölgesinin yeniden şekillendirildiğini belirten Karamollaoğlu, "Bu şekillenmenin içinde Türkiye en stratejik noktasında bulunuyor. Üzerimizde birçok oyun oynanıyor. Bu oyunların millet tarafından çok açık şekilde görülmesi millet tarafından mümkün değil. Ama bir gün Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu coğrafyanın daha da büyük bir kaosa sürüklenmesi bizi endişelendiriyor" diye konuştu.

Karamollaoğlu, seçimlerde milletin şu veya bu şekilde bir tercih ortaya koyduğunu, siyasi partilerin de bu tercihe saygı göstermeleri gerektiğini bildirdi. Karamollaoğlu, "Türkiye'yi belli bir süre yönetecek bir hükümetin çıkmasını biz ümit ederiz. Aniden tekrar bir seçime gitmek çok değişiklik meydana getirmez kanaati var. İnsanlar hisleriyle oy verecekler, çok da mantıklı düşünerek değil" dedi.

- "Ümit ediyoruz ki, Türkiye'ye nefes aldıracak bir koalisyon kurulur"

Hükümet mensuplarının seçimlerde ağırlıklı olarak koalisyonlarla bir şey yapmanın mümkün olmayacağı tezini işlediğini belirten Karamollaoğlu, "Muhalefette de üzülerek ifade edelim ki memleketin dertlerini çözecek, birlikte hareket etme mantığı bir türlü yerleşmedi. Halbuki bu memlekette de olsun bütün dünyada da olsun milletin çeşitli kesimlerinin taleplerine kulak vermek icap eder. Onları taleplerini dikkate almak icap eder. Aslında da demokraside bu prensip olarak belirlenmiştir" ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, başarılı koalisyonların başarısız koalisyonlardan daha fazla olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"AK Parti iktidarı gelmeden önce gelen koalisyon biraz AK Parti'nin önünü açan bir koalisyondu çeşitli sebeplerden dolayı. İnşallah hayırlı bir netice elde edilir. Ümit ederiz ki kısa, çok uzun olmasa bile en azından Türkiye'ye nefes aldıracak, birlikte çalışma imkanını verecek olan bir koalisyon kurulur. Onun arkasından da bir iki sene sonra seçime gidilebilir. Yani ille de 4 yıl beklenmesi şart değil. Bakalım, bekleyip göreceğiz, 'Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler.' Neticenin hayır olacağına inanıyoruz. Fakat hükümeti kurmanın gecikmesinin veya bilinçli olarak geciktirilmesinin bu ülkenin hayrına olmadığı kanaatindeyiz."

Saadet Partisi'ne bayramlaşmaya gelen Demokrat Parti (DP) heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe ve Genel Başkan Yardımcısı Onur Başokur yer aldı. Efe, seçimlere 20 partinin girdiğini, 16 partinin basın ve çeşitli kesimler tarafından görmezlikten gelindiğini savundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, MYK üyesi Barış Ezer ve Kadın Kolları Hukuk Müşaviri Ezgi Çabuk yer aldı. Eren, Türkiye ve yakın coğrafyasında önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Bildiğimiz üzere bayramları coşkulu bir şekilde karşılamamız gerekirken Doğu Türkistan'da, Filistin'de Myanmar'da, Keşmir'de yaşananlardan dolayı bayramları coşku ile geçiremiyoruz" ifadesini kullandı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) heyetinde Genel Sekreter Mehmet Yavuz, Ankara İl Başkan Yardımcısı Enver Yıldırım ve Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Alpsoy yer aldı.

AK Parti'nin ziyareti

AK Parti heyetinde TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Taciser İçyer ve Gençlik Kolları Başkanı Yardımcısı Ömer Ayberk Cengiz yer aldı. Gündoğdu, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında önemli projelerinden birinin kalekol bir diğerinin ise sınır güvenliği projesi olduğunu bildirdi.

Gündoğdu, "Silahların bırakılması için de bir ümit var. Esasen 6-8 Ekim olaylarından önce silah bırakılması için anlaşıldı ancak bölgedeki ve Kobani'deki olaylar olunca bunlar bunu ikinci bir fırsat bilmiş oldular" ifade etti.

Ahmet Gündoğdu, terör sorununa ilişkin kaygılarını şöyle, dile getirdi:

"Eğer bu sorun bu 3-4 yıl içinde çözülmezse 30 yaşın altındaki Kürt gençlerle bir daha diyalog kurmak mümkün olmayacak. İslami değerler, kardeşlik projesi, biz ve bizim yaştakilerde kalmış. Bunun için terör sorunu sadece güvenlik eksenli değil, İslami değerlerle çözülebilir."

Gündoğdu, bölgeye gönderilen yardımların ve destekleme ödeneklerinin tamamının "Paralel Devlet Yapılanması"na aktarıldığını kaydetti.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen başkanlığındaki bayramlaşma heyetinde ise Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş ve MYK üyesi Zeynep Karaman yer aldı.

Bilgen, "Bayramın ülkemize, bölgemize, coğrafyamıza barış getirmesini diliyoruz" dedi.

Hükümetin barajı kaldırma söyleminin önemli olduğuna işaret eden Bilgen, kendilerinin barajları yıktığını savundu.

-"Bizimkisi siyaseten yok sayma"

Saadet Partisi'ne bayramlaşma ziyaretine gelen MHP heyetinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ankara Milletvekili Mustafa MİT ile MYK üyesi Ömer Demirel yer aldı.

Ziyarette hükümetin bir misyonu olduğunu belirten Karakaya, şöyle konuştu:

"Bu hükümetin misyonu da açılım olacak. Çünkü ortada. Biz MHP olarak 7 Haziran akşamında çizdiğimiz çerçevedeyiz. Zaman zaman onun yorumunu yapıyorum ama o çerçeve hala geçerli, ne genişlettik ne de daralttık. Masadaki temel sorun ortak nokta biran önce çözüme kavuşturulması gereken bize göre çözülme süreci birilerine göre Çözüm Süreci. Bugüne kadar bu projenin sahipleri var, sempatizanları var, destekleyicileri var. Çıkan tabloyu okuduğumuzda Adalet ve Kalkınma Partisi ile HDP bu işin proje ortakları. HDP şu an itibarıyla PKK'nın temsilcisi, bunu bunu açık açık beyan ediyorlar."

Karakaya, "Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak 'yok sayıyoruz' derken hukuken bir yok sayma değil bu. Varlar, oradalar. Sonuçta, karar veriyorlar, sonuç değiştiriyorlar, işlem ihdas ediyorlar yani bunu yok saymak değil bizimkisi, siyaseten yok sayma" dedi.

"Barajın sıfır olması benim için sorun değil"

CHP'nin bayramlaşma heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Nihat Yeşil yer aldı.

Nazlıaka, "Her türlü koşula hazırlıklıyız" diyerek teşkilatların çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Tanrıkulu da seçim barajının yüzde 3'e düşürülmesi için bir teklif verdiğini anımsatarak, "Barajın sıfır olması benim için sorun değil" dedi.

DSP ve Vatan Partisi'nin ziyaretlerinde de gündeme ilişkin konular ele alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement