AK Parti-CHP Bayramlaşmasında 'Haydi Bismillah' Polemiği - Son Dakika
Güncel

AK Parti-CHP Bayramlaşmasında 'Haydi Bismillah' Polemiği

AK Parti - CHP bayramlaşmasına, CHP'nin başvurusu ile YSK tarafından yasaklanan AK Parti'nin seçim şarkısı 'haydi bismillah' damga vurdu.

25.09.2015 10:31  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti ile CHP arasındaki bayramlaşma, AK Parti'nin 'Haydi Bismillah' isimli seçim şarkısının YSK tarafından yasaklanması nedeniyle gergin bir ortamda yapıldı.

AK Parti - CHP bayramlaşmasına, CHP'nin başvurusu ile YSK tarafından yasaklanan AK Parti'nin seçim şarkısı damga vurdu.

AK PARTİ'DEN "BESMELE" ÇIKIŞI

AK Parti'nin bayramlaşma heyetinde bulunan Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, söze, 'Haydi Bismillah' isimli şarkının yasaklanması konusuyla başladı. Gündoğdu, "Her hayrın başı besmele dedik, ama siz buna karşı çıktınız. Bizim besmele ile start verdiğimiz çalışma YSK'ya götürüldü. Sizin genel başkanınınız Kemal Kılıçdaroğlu 'biz ibadeti Allah için yaparız' diyor ve bu dini siyasete alet etmek olmuyor da, 'haydi bismillah' neden olsun anlamadık" dedi.


TANRIKULU'NDAN SERT CEVAP

Bu sözlere yanıt, CHP'nin bayramlaşama heyetinde yer alan Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanırkulu'dan sert bir şekilde geldi.

"Besmele bizim kutsalımızdır. Siyasi partiler yasası, ortak değerlerimizin bir siyasi parti tarafından propaganda malzemesi olarak kulanılmasını engelliyor" diyen Tanrıkulu, "Hem besmele 78 milyonun değeri diyorsunuz, hem de seçim şarksı yapıyorsunuz" ifadesini kullandıktan sonra şöyle devam etti:

Hukukçular var partinizde... Bunun seçim şarksında yer alamayacağını bile bile; 'YSK bir karar versin de şarkı üzerinden ebedi mağduriyet devam etsin' dediniz. Biz buna mani olduk. Yasaklanan besmele değil, siyasi propaganda aracı olarak kulanılmasıdır. Bu ebedi mağduriyeti size kullandırmayacağız..."


AK Parti-CHP Bayramlaşmasında \'Haydi Bismillah\' Polemiği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti-CHP Bayramlaşmasında 'Haydi Bismillah' Polemiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (111)

  • SAVAŞ SUÇLULARI YARGILANACAK : Dini İmanı Namusu Şerefi Hasiyeti olan Kürtler HDP ye oy atar... 64 11 Yanıtla
  • Teo: Din tüccarları sizi ak tiroller 62 3 Yanıtla
  • panteist: akp den yeni mağdur numarası :)))))) 40 10 Yanıtla
  • Acı gercek: Haydi bir daha bir daha bir daha iktidara güvene ak parti 13 35 Yanıtla
    gencay: kiyamete kadar diyorsun 1 0
  • MÜNiHLi-GURBETCi: ihtiyar bir adamim,,CHP,,yi hic sevmem,cünkü ülkemizi ve toplumumuzun degerlerini gecmiste cok tahrip etmis bir partidir CHP.onlara tek bir tane bile oy vermeyin ey millet. 22 23 Yanıtla
    Adini sen koy: Sen Kombasana ne kadar kaptirdin`da AKillanmadin 7 5
  • Dini İmanı Namusu Şerefi Hasiyeti olan Kürtler HDP: estağfurallah demesi lazım akp 37 3 Yanıtla
  • DIYARBAKIR: chp chp chp chp chp chp chp 13 26 Yanıtla
  • hey gidi günler hey: ben şimdi akp ye oy vermesem hain kafir teröris olurum deilmi akp zihniyetine göre öyle ozaman türkiyede %40 müslüman vatan sever %60 ise kafir hain teröris deilmi. siz ve sizin gibi indanlar oldukça türkiye hep ırkçı hep bölünmüş kalacak . 33 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement